Luksus Hindbærsnitter

Luksus Hindbærsnitter

Hindbærsnitter har været populære i mange år. Jeg kan huske, at min mormor bagte dem, hun kaldte dem blot “Mors Stænger”. Men det var de traditionelle hindbærsnitter.
I dag fåes den sprøde og søde kage stadig, omend med forskellig pynt på glasuren. Jeg har dog også set dem med crumble på toppen, og det er netop dem der gav mig inspiration til at lave disse her med mandler. Og det bliver så absolut ikke sidste gang jeg bager disse skønne snitter.

Jeg kom flormelis på halvdelen af dem, og chokolade på den anden. Og tror nu nok jeg foretrækker chokoladen, da den gør, at de bliver knap så søde som med flormelis. Men det er helt op til dig, hvad du vil pynte dine hindbærsnitter med.

Hindbærsnitter med mandler


ca. 12 stk

Bunden:

  • 125 g blødt smør
  • 50 g flormelis / sukker
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld:

  • 200 gr god hindbærmarmelade

Crumble:

  • 70 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 30 gr hakkede mandler
  • 60 g koldt smør i små tern

Pynt:

  • smeltet chokolade / flormelis
  • grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen.
  2. Rør melet i og tryk dejen ud i en form med bagepapir (20 x 20 cm).
  3. Sæt formen på køl, mens ovnen varmer op til 185 grader.
  4. Bag bunden til den er svagt lysebrun – ca 15 min.
  5. I en skål smuldres crumblen nu sammen.
  6. Kom hvedemel, sukker, hakkede mandler og det kolde smør i tern i en skål
  7. Smulder det hele sammen så det minder om “revet ost”.
  8. Når bunden har taget en anelse farve, tages den ud.
  9. Hindbærmarmeladen smørres ud over bunden i et jævnt lag
  10. Crumblen fordeles over marmeladen med fingrene og det hele kommes igen i ovnen
  11. Bages ca 30 min til toppen er blevet let lysebrun.
  12. Afkøles lidt inden den skæres ud
  13. Smelt chokoladen over vandbad (eller lav flormelis) og pynt kagen med “strimler” når den er helt kold.
    Pynt med grofthakkede mandler

Kagerne er fint sprøde dagen efter, hvis de da ikke er spist inden :-)

 

 

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*