Her får du en dejlig opskrift på luksus hindbærsnitter, der smager så englene synger. En nem og sprød hindbærsnitte med crumble på toppen.
Hindbærsnitter har været populære i mange år. Jeg kan huske, at min mormor bagte dem, hun kaldte dem blot "Mors Stænger". Men det var de traditionelle hindbærsnitter.
I dag fåes den sprøde og søde kage stadig, omend med forskellig pynt på glasuren. Jeg har dog også set dem med crumble på toppen, og det er netop dem der gav mig inspiration til at lave disse her med mandler.
Og det bliver så absolut ikke sidste gang jeg bager disse skønne snitter.
Se også: Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
Jeg kom flormelis på halvdelen af dem, og chokolade på den anden. Og tror nu nok jeg foretrækker chokoladen, da den gør, at de bliver knap så søde som med flormelis.
Men det er helt op til dig, hvad du vil pynte dine hindbærsnitter med.
Du får 12 kager ud af denne opskrift.
Opskrift på hindbærsnitter
Ingredienser
Bunden:
- 125 g smør blødt
- 50 g flormelis eller sukker
- 130 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
Fyld:
- 200 g hindbærmarmelade
Crumble:
- 70 g hvedemel
- 50 g sukker
- 30 g mandler hakkede
- 60 g smør koldt, i små tern
Pynt:
- chokolade smeltet, eller flormelis
- mandler grofthakkede
Sådan gør du
- Til disse luksus hindbærsnitter starter du med, at piske smør, flormelis og vaniljesukker sammen.
- Rør melet i og tryk dejen ud i en form med bagepapir (20 x 20 cm).
- Sæt formen på køl, mens ovnen varmer op til 185 grader.
- Bag bunden til den er svagt lysebrun - ca 15 min.
- I en skål smuldres crumblen nu sammen.
- Kom hvedemel, sukker, hakkede mandler og det kolde smør i tern i en skål
- Smuldr det hele sammen så det minder om "revet ost".
- Når bunden har taget en anelse farve, tages den ud.
- Hindbærmarmeladen smøres ud over bunden i et jævnt lag
- Crumble fordeles over marmeladen med fingrene og det hele kommes igen i ovnen
- Bages ca 30 minutter til toppen er blevet let lysebrun.
- Afkøles lidt inden den skæres ud i passende hindbærsnitter.
- Smelt chokoladen over vandbad (eller lav flormelis) og pynt kagen med "strimler" når den er helt kold.
Tips
De færdige hindbærsnitter kan pyntes med grofthakkede mandler
Kagerne er fint sprøde dagen efter, hvis de da ikke er spist inden.
Se også: TUC kage pyntet med flødeskum og bær
Ellen
Hej Jan.
Mange tak 😉
Ja mandler er fantastiske, også i bagværk.
God aften til dig!
Jan
Stor ros til her opskrift. Mandler kan bare noget. De mætter godt - men det er positivt ment 😉