• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Luksus hindbærsnitter med crumble
luksus hindbærsnitter
Så er der luksus hindbærsnitter klar til kaffen. Med en sprød crumble på toppen. Bedre bliver det ikke. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Luksus hindbærsnitter med crumble

Udgivet: 28. aug. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 28. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Her får du en dejlig opskrift på luksus hindbærsnitter, der smager så englene synger. En nem og sprød hindbærsnitte med crumble på toppen.
  2. Opskrift på hindbærsnitter
  3. Luksus hindbærsnitter
  4. Ingredienser
  5. Bunden:
  6. Fyld:
  7. Crumble:
  8. Pynt:
  9. Sådan gør du
  10. Tips

Her får du en dejlig opskrift på luksus hindbærsnitter, der smager så englene synger. En nem og sprød hindbærsnitte med crumble på toppen.

Hindbærsnitter har været populære i mange år. Jeg kan huske, at min mormor bagte dem, hun kaldte dem blot "Mors Stænger". Men det var de traditionelle hindbærsnitter.

I dag fåes den sprøde og søde kage stadig, omend med forskellig pynt på glasuren. Jeg har dog også set dem med crumble på toppen, og det er netop dem der gav mig inspiration til at lave disse her med mandler.

Og det bliver så absolut ikke sidste gang jeg bager disse skønne snitter.

Se også: Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer

Jeg kom flormelis på halvdelen af dem, og chokolade på den anden. Og tror nu nok jeg foretrækker chokoladen, da den gør, at de bliver knap så søde som med flormelis.

Men det er helt op til dig, hvad du vil pynte dine hindbærsnitter med.

Du får 12 kager ud af denne opskrift.

Opskrift på hindbærsnitter

luksus hindbærsnitter

Luksus hindbærsnitter

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal: 12 stk.
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

Bunden:

  • 125 g smør blødt
  • 50 g flormelis eller sukker
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld:

  • 200 g hindbærmarmelade

Crumble:

  • 70 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 30 g mandler hakkede
  • 60 g smør koldt, i små tern

Pynt:

  • chokolade smeltet, eller flormelis
  • mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Til disse luksus hindbærsnitter starter du med, at piske smør, flormelis og vaniljesukker sammen.
  • Rør melet i og tryk dejen ud i en form med bagepapir (20 x 20 cm).
  • Sæt formen på køl, mens ovnen varmer op til 185 grader.
  • Bag bunden til den er svagt lysebrun - ca 15 min.
  • I en skål smuldres crumblen nu sammen.
  • Kom hvedemel, sukker, hakkede mandler og det kolde smør i tern i en skål
  • Smuldr det hele sammen så det minder om "revet ost".
  • Når bunden har taget en anelse farve, tages den ud.
  • Hindbærmarmeladen smøres ud over bunden i et jævnt lag
  • Crumble fordeles over marmeladen med fingrene og det hele kommes igen i ovnen
  • Bages ca 30 minutter til toppen er blevet let lysebrun.
  • Afkøles lidt inden den skæres ud i passende hindbærsnitter.
  • Smelt chokoladen over vandbad (eller lav flormelis) og pynt kagen med "strimler" når den er helt kold.

Tips

De færdige hindbærsnitter kan pyntes med grofthakkede mandler

Kagerne er fint sprøde dagen efter, hvis de da ikke er spist inden.

Se også: TUC kage pyntet med flødeskum og bær

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

En lille nem salat

Asparges med stenbiderrogn

Salat og tur til Middelfart

Tomater på grillen

Krydderurter, rom og snaps

et billede med biksemad

Biksemad med spejlæg og tilbehør

Perlespelt og koteletter

Lille tur på sidste dag i påske

Læserinteraktioner

Kommentarer

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    november 18, 2021 at 5:29 pm

    Hej Jan.
    Mange tak 😉
    Ja mandler er fantastiske, også i bagværk.
    God aften til dig!

    Svar
  2. Jan

    november 18, 2021 at 4:59 pm

    Stor ros til her opskrift. Mandler kan bare noget. De mætter godt - men det er positivt ment 😉

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.