MADBLOG & LIVSSTIL

Torskerulle med Gulerodspuré

En lille dejlig forret, som vi fik i weekenden. Som tidligere, er jeg igen blevet inspireret af Sjønne's dejlige og spændende blog. Retten kan serveres varm, eller som jeg gjorde, som en kold forret.

Start med selve pynten - Røret der ligger hen over torsken. Det smager fint til torsken og ser imponerende ud. MEN de er fantastisk skrøbelige, så lave nogle stykker ekstra. Jeg brugte dejplader til grove forårsruller, men alm. forårsrulleplader kan også bruges.

Forårsrulle-rør Et par plader dej til forårsruller skæres til i størrelse, så det kun lige kan nå rundt om en kagerulle. Udstik huller i dejen, gerne i forskellige størrelser, og læg dem på et stykke bagepapir. Et stykke bagepapir lægges hen over, og det hele rulles rundt om kagerullen. Jeg kunne få plads til 2 ad gangen. Bages i ovnen i ca. 20 min ved 150 gr. Tag rullen ud og afkøl lidt inden de forsigtigt lirkes ud af papiret. En bedre guide til at lave disse, findes på Fjordrejen.dk

Torske-rulle
ca. 300 gr torskefilet
Tangsalt fra Mariager Saltcenter Peber
Sukker
Blå birkes
Torsken skæres/hakkes groft, og blandes med lidt sukker og Tangsalt fra Mariager Saltcenter. Jeg valgte denne salt, for at tilføre den diskrete smag af tang til fisken, uden at det blev for meget.
Tangsalt indeholder kun Mariager Sydesalt og tang, som har et naturligt højt indhold af mineraler og vitaminer. Der kan selvfølgelig bruges helt almindelig salt i stedet for.
Fisken stilles køligt ca. ½ time. Del fiske"farsen" i 4 portioner, og tril fine små pølser, som pakkes ind i et stykke plasticfilm. Skal rulles stramt, så formen forbliver fin og rund. Luk enderne godt, og pocherer pølserne i kogende vand. Pak torske-pølserne ud og tril dem i de blå birkes. Lad dem ligge og hvile til servering.

Gulerodspuré
3 gulerødder salt og peber en sjat fløde Gulerødderne koges møre, og blendes med fløden. Smages til med salt og peber. Så kommer det spændende, nemlig anretningen. Torsken lægges på tallerkenen, pyntes med karse og forårsrulle-hylsteret lægges meget forsigtigt over/rundt om torsken. Ved siden af kommes en klat gulerodspuré, som pyntes med et par blade fra et rosenkål, og lidt storbladet karse.

Så er der bare at servere. Og dine gæster bliver imponeret - og det smager skønt.

Mere indhold til dig

6 reaktioner

  1. Hej Annette.

   Torsk skal ikke have ret lang tid, så når du kommer dem i vandet, og lige lader dem ligger der og hygge sig i 10 min, skulle de være fine. Men det kommer selvfølgelig an på tykkelsen af dine ruller. Når du tager dem op af vandet, må de gerne lige ligge 5 min for at sætte sig.

   Fortsat god aften til dig 🙂

   Hilsen Ellen

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *