• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Kager
blomme galette
En lækker blomme galette, der er god at servere som dessert. Lavet med mørdej og friske blommer. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer

Udgivet: 24. aug. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 24. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på den bedste blomme galette. En fransk galette med mørdej og friske blommer. En perfekt og lækker kage, der er god som dessert.
  2. Opskrift på blomme galette
  3. Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Opskrift på den bedste blomme galette. En fransk galette med mørdej og friske blommer. En perfekt og lækker kage, der er god som dessert.

Blomme galette er en skøn kage fra det franske køkken, hvor du får en lækker mørdejskage med friske blommer.

Nu er det ved at være på det sidste med blommerne. Hvepsene er flittige i dem der ligger på jorden, som vi ikke får samlet op.

Jeg synes også, at jeg kun har set blommer i weekenden, så det er vel rimeligt, at jeg slutter af med en kage, og i dette tilfælde den fantastiske blomme galette.

Se også: Blommekage - nem kage med blommer

Jeg synes faktisk det er en helt perfekt afslutning på en god men regnfuld weekend. Der har også været sol, og vi var så heldige at vi kunne side ude og nyde morgenkaffen i morges (som måske nok var midt på formiddagen).

Parasollen var slået op, for der kom et par dråber undervejs, men solen skinnede også varmt.

Denne galette med blommer kan laves som 4 portionskager eller én stor til 6 pers. God bagelyst.

Opskrift på blomme galette

blomme galette

Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Samlet tid: 1 time time
Antal: 6 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g smør
  • 30 g sukker
  • ½ dl vand koldt
  • 40 g marcipan
  • 6 blommer måske lidt mere
  • 1 spsk sukker til drys
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Jeg er lidt den magelige type, og det gælder også når jeg laver mørdej til blomme galette. Derfor kommer jeg hvedemel, mandelmel, sukker og smørtern i min foodprocessor og kører til det ligner revet ost.
  • Nu tilsætter jeg vandet ad to gange, og kører til det har samlet sig. Røremaskinen kan også anvendes.
  • Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet en times tid.
  • Imens kan blommer udstenes og skæres i både.
  • Del dejen i 4 dele og udrul hver kugle (ikke for tyk).
  • Riv marcipan og fordel den på midten (lad de yderste 5 cm være tomme) af de 4 kager, inden blommerne lægges i et flot mønster. Jeg kom en halv blomme på midten, og lagde bådene udenom.
  • Drys lidt sukker over blommerne inde dejen foldes op om. Tryk dejen sammen i "hjørnerne".
  • Pensles med sammenpisket æg og drys gerne med perlesukker eller rørsukker.
  • Sæt din galette med blommer i en 200 grader varm ovn (over- og undervarme), og bag i ca. 30 minutter. eller til den/de er gyldne.

Tips

Den færdigbagte blomme galette afkøles lidt, men kagen skal serveres lun.

Allerhelst med kold cremefraiche. Men mon ikke også en klat softice ville være sådan lidt mums?

Se også: Kokossnitter med Rabarber

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • blommekage opskrift
    Blommekage - nem kage med blommer

Se mere indhold på bloggen

Varm oksekødssuppe på en stormdag.

Romkonfekt man bliver afhængig af

Gulerodspatéer

Økologisk Marcipan med brunkager

Marinerede jordbær med Myntecreme

"Pull Pork" & burger

Kransekage-Macaroons

Ø-mærket

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.