MADBLOG & LIVSSTIL

Pasta med grønt og balsamico

Det har været nogle sindsygt varme dage. Nogen af jer har måske endda haft helt op til 31 grader, mens vi vist "kun" nåede op på 27 grader. Jeg svedte blot jeg vippede med fingeren, og appetitten var faktisk lig nul. Derimod krævede det en hel del iskoldt vand og indimellem lidt saft. Nu er det så igen blevet køligere, og vi kan næsten ikke være bekendt at ærgre os over det. For os der stadig ikke har ferie, er disse her temperaturer lidt bedre.

Men 14 dage, så kan jeg også gå i ferie-mode. 3 uger, uden at lave noget som helst. Næsten da.

I køkkenet er jeg meget lidt flittig for tiden. Både varmen og så lidt andre aktiviteter har gjort, at jeg ikke har været ret meget i mit ellers elskede køkken.

Farmor og Gry på café sammen

I sidste uge var jeg nemlig barnepige for vores lille barnebarn. Jeg kom torsdag og passede hende indtil forældrene kom hjem igen lørdag. Det var helt vidunderligt at være så tæt på hende. Bare lege, nyde og hygge i 3 dage. Men okay, det er også godt, at jeg ikke har så lille en størrelse hver dag. For det kræver lidt. Men så er det dejligt at kunne få det i små portioner, og jeg springer gerne til igen, hvis de mangler en babysitter. Jeg tror bestemt også Gry nød at have sin farmor (og farfar) tæt på. Lidt forkælelse blev det jo til.

Men nu er vi hjemme igen, og hverdagen er atter begyndt. I går aftes, hvor jeg stadig var lidt træt, fik vi en super nem, men også lækker pastaret. Egentlig blev den bikset sammen af det jeg lige havde, men det var et perfekt match, efter vores mening.

[ingredients title="Grøn pastaret med balsamico"]
2 pers.

  • 300 gr pasta - gerne sommerfugle
  • 300 gr hakket spinat (mit var fra frost)
  • 300 gr grønne bønner i mindre stykker
  • lidt citronolie til at vende bønner i
  • 20 gr smør
  • 2 dl fløde
  • saften af 1 citron
  • revet skal af 1 citron
  • frisk grøn salat fra haven
  • 1 glas Balsamico Tangperler fra Tanghuset eller et par dryp god balsamico

Start med at komme pastaen i spilkogende vand, der er tilsat lidt salt. Kog pastaen mør, men så der stadig er bid.

På en pande med lidt citronolie vendes bønnerne, inden smør, spinat, fløde og citron tilsættes. Lad det stå og simre til det tykner lidt, og minder om en grøn spinatsovs.

Smag saucen til med salt og peber og vend den kogte pasta i. Vend godt rundt og garnér tilsidst med frisk salat og balsamico tangperler.

Super lækker og nem. Har du en rest citron- eller hollandaisesovs, kan den også bruges istedet for smør, fløde og citronsaft.

[/ingredients]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *