• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Æblesnitter
ÆbleSnitter

Æblesnitter

Udgivet: 7. okt. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg var så heldig, at jeg i weekenden fik en pose af de skønneste hjemmedyrkede økologiske røde Inge Marie æbler forærende,  som skal nydes hele. Så den pose æbler jeg allerede havde liggende,  blev i stedet brugt til disse skønne æblesnitter.

Mørdej:
300 gr hvedemel
15o gr koldt smør
100 gr flormelis
1 æg

Topping:
120 gr blødt smør
1 dl kokosmel
2 dl farin
2 dl havregryn
1 spsk kanel

2 dl hyben/havtornmarmelade eller andet let syrligt marmelade
3 store æbler

 

Smulder smørret i mel og flormelis til en grynet masse. Saml hurtigt dejen med 1 æg, og læg den køligt ½ time. Dejen må ikke æltes. blot samles så det er en glat dej.
Rul den, efter turen i køleskabet, ud til en firkant ca. 20 x 30 cm mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste lag bagepapir af, og læg det andet med dejen på en bageplade. Dejen må ikke være for tynd. Prik den med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 10 min eller til den har taget lidt farve.

Bland alle ingredienser til toppingen til en smuldret masse. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde skiver.

Smør et tyndt lag marmelade ud over den forbagte bund, og læg æbleskiverne i et pænt lag. Til sidst kommes topping ovenpå æblerne i tætte klatter.

Tærten bages i en 200 grader varm ovn, i ca 20 min.

Servér den meget gerne med en skefuld creme fraiche eller is til.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Marcipansmåkager

Sagobudding med jordbær

Koldskålsfromage med Rabarber

Salatbåde med Aspargespuré

Karamelkagen til weekenden

Hurtig mad i ovnen

Hovedet over kanten af flyttekassen

Madplan Uge 46

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Tom Nitzsch

    juli 11, 2021 at 3:09 pm

    Æblesnitter, laves altså ikke sådan...helt ærligt...jeg har kun fundet to steder i DK i løbet af 30 år, hvor de laves rigtigt.... I Randers og nu på Langeland...og lykkelig 😀

    Svar
    • Ellen

      juli 11, 2021 at 3:22 pm

      Hej Tom
      Jeg ved ikke hvad du kalder "rigtige" æblesnitter, men er det dem hos bageren, var det ikke meningen at det skulle være en kopi af dem. Denne her opskrift er mine snitter, og dem kan jeg ret godt li. De andre er helt sikkert også gode, men ikke de samme.
      Hav en fantastisk sommer 😉

      Svar
      • Ellen

        juli 11, 2021 at 3:23 pm

        Hej Pernille.
        Mange tak. Jeg giver straks rosen videre til Marie, som har lavet indlægget.
        Hav en fantastisk sommer 😘

        Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.