MADBLOG & LIVSSTIL

ÆbleSnitter

Jeg var så heldig, at jeg i weekenden fik en pose af de skønneste hjemmedyrkede økologiske røde Inge Marie æbler forærende,  som skal nydes hele. Så den pose æbler jeg allerede havde liggende,  blev i stedet brugt til disse skønne æblesnitter.

æblesnitte på mørdej

Mørdej:
Discovery300 gr hvedemel
15o gr koldt smør
100 gr flormelis
1 æg

Topping:
120 gr blødt smør
1 dl kokosmel
2 dl farin
2 dl havregryn
1 spsk kanel

2 dl hyben/havtornmarmelade eller andet let syrligt marmelade
3 store æbler

Æblesnitte snit-2

Smulder smørret i mel og flormelis til en grynet masse. Saml hurtigt dejen med 1 æg, og læg den køligt ½ time. Dejen må ikke æltes. blot samles så det er en glat dej.
Rul den, efter turen i køleskabet, ud til en firkant ca. 20 x 30 cm mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste lag bagepapir af, og læg det andet med dejen på en bageplade. Dejen må ikke være for tynd. Prik den med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 10 min eller til den har taget lidt farve.

Bland alle ingredienser til toppingen til en smuldret masse. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde skiver.

ÆbleSnitter

Smør et tyndt lag marmelade ud over den forbagte bund, og læg æbleskiverne i et pænt lag. Til sidst kommes topping ovenpå æblerne i tætte klatter.

Tærten bages i en 200 grader varm ovn, i ca 20 min.

Servér den meget gerne med en skefuld creme fraiche eller is til.

snit-1

3 reaktioner

 1. Æblesnitter, laves altså ikke sådan…helt ærligt…jeg har kun fundet to steder i DK i løbet af 30 år, hvor de laves rigtigt…. I Randers og nu på Langeland…og lykkelig 😀

  1. Hej Tom
   Jeg ved ikke hvad du kalder “rigtige” æblesnitter, men er det dem hos bageren, var det ikke meningen at det skulle være en kopi af dem. Denne her opskrift er mine snitter, og dem kan jeg ret godt li. De andre er helt sikkert også gode, men ikke de samme.
   Hav en fantastisk sommer 😉

   1. Hej Pernille.
    Mange tak. Jeg giver straks rosen videre til Marie, som har lavet indlægget.
    Hav en fantastisk sommer 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter