• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Ostekageis på mandelbund

Ostekageis på mandelbund

Udgivet: 1. nov. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Åh sikke en skøn dessert. Den skal I helt bestemt prøve når I en gang står og mangler en dessert. Og den er faktisk også ret nem at lave.
Den skal selvfølgelig laves dagen før, så det er ikke en man lige laver når man skal bruge den. Men man kan jo også lave en større portion når man nu er igang, så er der altid noget klar i fryseren.

Mandelbunden:
150 gr sukker
150 gr mandler med skal
3 æggehvider

Isen/ostekagen:
220 gr flødeost
3 past. æggeblommer
150 gr sukker
½ dl Bailey
1 spsk citronsaft
2½ dl fløde

Hak mandlerne (de skal ikke smuttes). Pisk æggehvider stive og vend først sukker i, derefter de hakkede mandler.
Dejen kommes i en springform (eller hvad du nu vil lave den i) med bagepapir i bunden, og bages ved 180 grader i små 45 min.

Imens kan isen laves klar.

Pisk fløden til flødeskum.
Pisk flødeost, sukker og æggeblommer sammen til en glat creme.
Vend flødeskum og ægge/ostemassen sammen og kom Bailey og citronsaft i.

Når mandelbunden er helt kold, hældes isen hen over, og det hele sættes i fryseren. Der skal ikke røres i denne is. Det er bare at vente på, at den er helt frosset. Gerne til næste dag.

Pynt den gerne med friske bær eller frugter og et drys flormelis.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Stille søndag med oprydning

Tomatsalat med Pesto

Små Krydderkager

"Kolvig - Restaurant & Café"

Asparges polonaise

Fyld i pastaskaller

Geleret kaffe med blød creme

Tunmousse-Lasagne

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Bolette olesen

    december 04, 2018 at 8:40 pm

    Hej Ellen

    Nu har jeg købt dyre silicone forme til disse bunde og is men mine bunde bliver Mega høje og som marengs ?

    Hvad gør jeg forkert ?

    Mvh Bolette

    Svar
    • Ellen

      december 04, 2018 at 8:53 pm

      Hej Bolette.
      Det er da irriterende for dig, de skulle ellers være så nemme.
      Min umiddelbare tanke er, at der er for meget mandelmasse i formen, altså at formen er for lille.
      Det kan også skyldes, at dine æggehvide er lidt større, så det giver mere "marengs", så nøjes måske med 2 hvider.
      Når jeg bager dem, falder de lidt sammen når de kommer ud af ovnen, og jeg kan også trykke dem lidt, så de er knap så høje.

      Det er eneste bud jeg kan give, og jeg håber de vil lykkes for dig, for de er bare så lækre.

      God jul til dig.
      Hilsen Ellen

      Svar
  2. Jacqueline

    april 26, 2016 at 9:40 pm

    Mange tak for svar! Jeg vil rigtig gerne lave portionsanretninger også. Håber de bliver så flotte som dine 🙂 Brugte du sådan nogle mini springforme? Eller kan du eventuel anbefale andet redskab? Jeg skal lave ca. 6, så det bliver måske lidt dyrt at købe så mange, men på den anden side en god investering 🙂 Jeg er nybegynder indenfor dette felt, så beklager alle spørgsmålene! Endnu en gang tak for svar 🙂

    Svar
    • Jacqueline

      april 29, 2016 at 3:23 pm

      Hej Ellen

      Tusind tak igen for svar! Og tak for rigtig god råd! Jeg glæder mig til at komme i gang 🙂
      God weekend!

      Svar
    • Christina

      januar 15, 2023 at 4:37 pm

      hvordan får man isen ud af kageringene? når de ikke kan åbnes. uden at ødelægge formen på isen?

      Svar
      • Ellen Jensen

        januar 15, 2023 at 4:52 pm

        Varm dem lidt med hænderne, eller skær med en tynd kniv hele vejen rundt for at løsne dem. Du kan så trykke dem fra bunden (kagen), indtil de kommer ud.

        Svar
  3. Jacqueline

    april 25, 2016 at 6:50 pm

    Hej, hvor mange mennesker er ovenstående opskrift beregnet til? 🙂 På forhånd tak!

    Svar
    • Ellen

      april 25, 2016 at 8:26 pm

      Hej Jacqueline.
      Jeg mener jeg lavede 4 små runde kager, som blev serveret som portionsanretninger.
      Men vil tro, at du nemt kan lave den i en tærteform, så det bliver til en lagkage til 4-6 pers.
      Håber det hjælper dig lidt.
      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.