Ostekageis på mandelbund

Åh sikke en skøn dessert. Den skal I helt bestemt prøve når I en gang står og mangler en dessert. Og den er faktisk også ret nem at lave.
Den skal selvfølgelig laves dagen før, så det er ikke en man lige laver når man skal bruge den. Men man kan jo også lave en større portion når man nu er igang, så er der altid noget klar i fryseren.

Mandelbunden:
150 gr sukker
150 gr mandler med skal
3 æggehvider

Isen/ostekagen:
220 gr flødeost
3 past. æggeblommer
150 gr sukker
½ dl Bailey
1 spsk citronsaft
2½ dl fløde

Hak mandlerne (de skal ikke smuttes). Pisk æggehvider stive og vend først sukker i, derefter de hakkede mandler.
Dejen kommes i en springform (eller hvad du nu vil lave den i) med bagepapir i bunden, og bages ved 180 grader i små 45 min.


Imens kan isen laves klar.

Pisk fløden til flødeskum.
Pisk flødeost, sukker og æggeblommer sammen til en glat creme.
Vend flødeskum og ægge/ostemassen sammen og kom Bailey og citronsaft i.

Når mandelbunden er helt kold, hældes isen hen over, og det hele sættes i fryseren. Der skal ikke røres i denne is. Det er bare at vente på, at den er helt frosset. Gerne til næste dag.

Pynt den gerne med friske bær eller frugter og et drys flormelis.

Print

7 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*