MADBLOG & LIVSSTIL

Åh sikke en skøn dessert. Den skal I helt bestemt prøve når I en gang står og mangler en dessert. Og den er faktisk også ret nem at lave.
Den skal selvfølgelig laves dagen før, så det er ikke en man lige laver når man skal bruge den. Men man kan jo også lave en større portion når man nu er igang, så er der altid noget klar i fryseren.

small-ostedessertMandelbunden:
150 gr sukker
150 gr mandler med skal
3 æggehvider

Isen/ostekagen:
220 gr flødeost
3 past. æggeblommer
150 gr sukker
½ dl Bailey
1 spsk citronsaft
2½ dl fløde

Hak mandlerne (de skal ikke smuttes). Pisk æggehvider stive og vend først sukker i, derefter de hakkede mandler.
Dejen kommes i en springform (eller hvad du nu vil lave den i) med bagepapir i bunden, og bages ved 180 grader i små 45 min.

dessert-ost-ostekage
Imens kan isen laves klar.

Pisk fløden til flødeskum.
Pisk flødeost, sukker og æggeblommer sammen til en glat creme.
Vend flødeskum og ægge/ostemassen sammen og kom Bailey og citronsaft i.

Når mandelbunden er helt kold, hældes isen hen over, og det hele sættes i fryseren. Der skal ikke røres i denne is. Det er bare at vente på, at den er helt frosset. Gerne til næste dag.

Pynt den gerne med friske bær eller frugter og et drys flormelis.

oste-is-brombaer

print

7 reaktioner

  1. Hej Ellen

    Nu har jeg købt dyre silicone forme til disse bunde og is men mine bunde bliver Mega høje og som marengs ?

    Hvad gør jeg forkert ?

    Mvh Bolette

    1. Hej Bolette.
      Det er da irriterende for dig, de skulle ellers være så nemme.
      Min umiddelbare tanke er, at der er for meget mandelmasse i formen, altså at formen er for lille.
      Det kan også skyldes, at dine æggehvide er lidt større, så det giver mere “marengs”, så nøjes måske med 2 hvider.
      Når jeg bager dem, falder de lidt sammen når de kommer ud af ovnen, og jeg kan også trykke dem lidt, så de er knap så høje.

      Det er eneste bud jeg kan give, og jeg håber de vil lykkes for dig, for de er bare så lækre.

      God jul til dig.
      Hilsen Ellen

  2. Mange tak for svar! Jeg vil rigtig gerne lave portionsanretninger også. Håber de bliver så flotte som dine 🙂 Brugte du sådan nogle mini springforme? Eller kan du eventuel anbefale andet redskab? Jeg skal lave ca. 6, så det bliver måske lidt dyrt at købe så mange, men på den anden side en god investering 🙂 Jeg er nybegynder indenfor dette felt, så beklager alle spørgsmålene! Endnu en gang tak for svar 🙂

    1. Hej igen,

      Du skal bare spørge alt det du vil 🙂

      Jeg har brugt cylinder madringe som jeg en gang købte billigt i Netto. Jeg har også nogle af de lidt bedre, som du kan finde f.eks. her http://www.imerco.dk/cook-baker-madring?id=100328903

      Hvis du finder andet, skal du tænke på, at du skal kunne gå i ovnen. Alternativt, kan du lave det hele i en firkantet form (lille kvadratisk bradepande), og skære den færdige dessert ud med en skarp kniv i små kvadrater som pyntes på samme måde. De kan skæres ud flere dage før, og blot vente i fryseren. Så er det kun at pynte til sidst.

      Jeg håber det lykkes for dig, så du får en super dejlig dessert.

      Hilsen Ellen

      1. Hej Ellen

        Tusind tak igen for svar! Og tak for rigtig god råd! Jeg glæder mig til at komme i gang 🙂
        God weekend!

    1. Hej Jacqueline.
      Jeg mener jeg lavede 4 små runde kager, som blev serveret som portionsanretninger.
      Men vil tro, at du nemt kan lave den i en tærteform, så det bliver til en lagkage til 4-6 pers.
      Håber det hjælper dig lidt.
      Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter