MADBLOG & LIVSSTIL

Bagt Hokkaido

[directions title="Directions"]

  1. Place your list items here

[/directions]Jeg er ret vild med hokkaido, både pga. dens fine farve, men også med smagen. Lige nu får vi hokkaido på mange forskellige måder, men den bedste, er nok skiver, bagt i ovnen og drysset med krydderier og revet ost. Så kan vi nemt springe kødet over, og det var lige hvad vi gjorde i går aftes. Resten delte vi pænt, for vi ville begge have det med i madpakken.

Nu hvor alle de fine rodfrugter og græskar er kommet på hylderne i supermarkedet, er det bare med at spise løs af dem. Vi får besøg i morgen af søn, svigerdatter, Bodil og vores lille elskede Gry. Der har jeg også tænkt mig at servere tilbehør hvor hokkaidoen indgår i, sammen med nogle af de lækre rodfrugter. Og så tænker jeg, at der også kan laves lidt med den orange græskar til brunchen på søndag.

[ingredients title="Bagte Hokkaido med ost"]
2 - 3 personer

  • ½ lille økologisk hokkaido
  • timian, citronsalt, peber eller lige de krydderier du har lyst til
  • masser af revet ost
  • Olie med hvidløg, eller alm olie

Vask hokkaidoen grundigt og skær den over i 2 halvdele. Den ene lægger du væk til en anden gang, mens du skære den der er tilbage, i ca. 1 cm tykke skiver.

Læg skiverne på bagepapir på bagepladen og sprøjt eller pensl dem med olie, og drys med krydderier. Drys revet ost over.

Sæt pladen i ovnen ved 190 grader i ca. 20 min. Mærk om skiverne er møre.

Kom gerne mere revet ost over ved servering., det smager bare så godt. Skiverne kan serveres både varme og kolde.

Sammen med hokkaido skiverne, fik vi en salat af grønkål, æble, mandler, gulerødder og rødbeder. Serveret med en vinaigrette dressing.

Lidt for sjov, bagte jeg også et par pastinakker, der var skåret med riller ligesom en hasselbackkartoffel. De blev inden dn kom i ovnen, sprayet godt med olie, og krydret med timian, salt og peber. I ovnen bagte de ca. 50 min. Rigtig lækker med lidt koldt smør på, lige inden servering.

2 slags tilbehør til efterårets middagsretter.

[/ingredients]

 

 

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *