• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Oksetykkam med peberfrugt i Tempuradej

Oksetykkam med peberfrugt i Tempuradej

Udgivet: 1. nov. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En lille fin oksetykkam, som lige passede til os to, fik 4 gode snit i toppen. Her i kom der tykke skiver af kryddersmør (smør der var blandet op med hvidløg, paprika, løg, salt og peber). Ind i ovnen med den i præcis ½ time.

Kartoffeltårne - en klat kartoffelmos med paprika, ovenpå kommes en rosti og øverst igen en pæn top kartoffelmos, - kom ligeledes ind i ovnen i ½ time.

Imens lavede jeg en rødbedesalat og peberfrugt i tempuradej.

Rødbedesalat
2 store rødbeder
3 store tsk djionsennep
2½ spsk olie
2 spsk balsamico
1 spsk vand
salt, peber, hvidløg
pinjekerner/græskarkerner/nødder

Skræl og riv rødbederne groft. Bland ingredienser til dressing sammen og smag til. Kom de revne rødbeder, kerner/nødder og dressing i en skål, og bland godt rundt. Lad gerne salaten stå og trække lidt inden servering.

Peberfrugt i Tempura 
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl iskold danskvand
½ l vegetabilsk olie
1 stor peberfrugt
salt

Skær peberfrugten i små tern. Bland mel, bagepulver samt iskoldt danskvand/vand sammen til en dej. Dejen skal bare røres hurtigt sammen.
Kom evt. danskvanden i fryseren inden, så den er helt kold.
Bland tilsidst peberfrugtterne i dejen.
Varm olien op i en gryde, og bag klatter af peberfrugt-dejen til de er lysebrune. Drys med grov salt straks de kommer op af olien.

 

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Hyldebærtoddy der varmer

Sprød Rødbedesalat

Is med lysegrønne Granskud

Solbær til marmelade og syltetøj

Grøntsager syltet med øl

Italiensk Pastasalat

Oreo-Kiksekagen

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.