• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Drikke » Storm- og Chokolade-Vejr!

Storm- og Chokolade-Vejr!

Udgivet: 9. jan. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når  stormen rusker udenfor, er det dejligt at kunne sidde indendørs med et krus varm chokolade. Men det er jo også fredag, så hvorfor ikke starte weekenden med varm chokolade og nybagte boller.

Her i huset bruger vi ikke flødeskum lige for tiden. Det er en af de ting, der er forbudte et stykke tid. Løsningen blev dog, at lave lidt mælkeskum, og komme på den varme chokolade i stedet for. Det smager faktisk rigtig godt og bliver ikke så fed en smag som det ellers nemt kan bliver med flødeskum.

Jeg brugte en god mørk chokolade, der er knap så sød som flødechokolade. Jeg er ikke vild med, at min chokolade er alt for sød. For at få lidt krydderi i smagen, varmede jeg mælken op med et par skiver frisk ingefær, så den lige fik en anelse smag af det. Og så kom der også lidt appelsinsmag og kaffesmag i chokoladen. Men så var den også lige i skabet.

5 dl minimælk
ca 3 cm frisk ingefær i tynde skiver
saften af 1 øko appelsin
ca. 100 gr god mørk chokolade
5 spsk kaffe
2 tsk sukker

Mælk til at steame
Revet appelsinskal til pynt

Varm mælken langsomt op, sammen med ingefærskiverne. Lige inden den når kogepunkten, tages gryden af varmen og ingefæren fiskes op. Kom finthakket chokolade i mælken og rør stille og roligt rundt, indtil al chokolade er smeltet.
Varm evt. op igen, men den må ikke koge!
Smag til med appelsinsaft, kaffe og sukker.
Varm lidt mælk op til skummet. Pisk /steam det til et let skum og top chokoladen op med det. Pynt med et drys finthakket appelsinskal.

 

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

Mælkebøtter og Sirup

Giftkager med kaffesmørcreme

Rødvinskogte Pærer

Banankage

Fyld i pastaskaller

Brødbudding og lidt om egnsretten

Hjemmearbejdspladsen flyttede til Rømø

Så skriver vi 2015

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    januar 11, 2015 at 5:49 pm

    Hej Anne

    Det er nemlig rigtigt - jeg er vild med ingefær 🙂

    Go' søndag aften

    Hilsen Ellen

    Svar
  2. A+K/VenterPaaVin

    januar 09, 2015 at 9:35 pm

    Uhm - ingefær kakao er bare godt.

    - Anne

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.