MADBLOG & LIVSSTIL

Hvad gør du når du har lyst til noget sødt og ved du ikke bør spise det?

Jeg har haft et større dilemma i dag. Et mindre opgør mellem fornuften og lysten. Ja det er noget værre rod, men ganske alvorligt.

Jeg opdagede en lille rest citronis i fryseren og jeg var pludselig helt sikker på, at det lige var is jeg havde brug for. Jeg trængte faktisk ret meget til noget sødt.  Det gør man altså når man ikke lige er helt på toppen. Men fornuften prøvede at overbevise min standhaftige lyst om, at jeg burde spise noget salat til frokost i stedet for. Sikke et dilemma, faktisk lige et for Mads & Monopolet!
Men jeg løste det faktisk selv, ganske nemt hvis jeg selv skal sige det. Og så er der også et forslag til en dessert næste gang du inviterer gæster. For det er vist mere en dessert som en frokostret.

[ingredients title=”Citronis med Ruccola og Tomater”]
4 personer

  • ½ l citronis (køb en god af slagsen eller lav den selv)
  • Ruccola
  • Tomater – små
  • Honning
  • Citron Tang Perler fra Tanghuset

Start med at kandiser tomaterne.
Skær tomater i halve eller kvarte og kom dem i en bradepande med bagepapir. Hæld lidt honning hen over tomaterne og sæt det ind i ovnen ved 140 grader i ca. ½ – 1 time. Hold øje med dem, de må ikke branke. Lad dem afkøle når de er færdige.

Laver du selv isen (det gør man jo når man er overskudsagtig), laver du den i små halv-kugle forme. Ellers kan du tø den købte is let op, proppe den i kuglerne og smide i fryseren igen. Man kan også bare kugle den op med en isske.

Når desserten skal serveres, sætter du kuglerne sammen og vender dem godt rundt i vasket, tørret og evt. lidt grofthakket ruccola. Pynt desserten med citron tangperler og de kandiserede tomater. Så er det bare at servere og se dine gæsters udtryk i ansigtet, når du serverer salat til dessert.

Har du en flaske Limoncello, vil et glas heraf smage rigtig godt til.

Og så kan jeg godt hilse og sige, at den også smager super godt til frokost!

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter