• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Citronis med Ruccola og tomater

Citronis med Ruccola og tomater

Udgivet: 5. feb. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Hvad gør du når du har lyst til noget sødt og ved du ikke bør spise det?

Jeg har haft et større dilemma i dag. Et mindre opgør mellem fornuften og lysten. Ja det er noget værre rod, men ganske alvorligt.

Jeg opdagede en lille rest citronis i fryseren og jeg var pludselig helt sikker på, at det lige var is jeg havde brug for. Jeg trængte faktisk ret meget til noget sødt.  Det gør man altså når man ikke lige er helt på toppen. Men fornuften prøvede at overbevise min standhaftige lyst om, at jeg burde spise noget salat til frokost i stedet for. Sikke et dilemma, faktisk lige et for Mads & Monopolet!
Men jeg løste det faktisk selv, ganske nemt hvis jeg selv skal sige det. Og så er der også et forslag til en dessert næste gang du inviterer gæster. For det er vist mere en dessert som en frokostret.

[ingredients title="Citronis med Ruccola og Tomater"]
4 personer

  • ½ l citronis (køb en god af slagsen eller lav den selv)
  • Ruccola
  • Tomater - små
  • Honning
  • Citron Tang Perler fra Tanghuset

Start med at kandiser tomaterne.
Skær tomater i halve eller kvarte og kom dem i en bradepande med bagepapir. Hæld lidt honning hen over tomaterne og sæt det ind i ovnen ved 140 grader i ca. ½ - 1 time. Hold øje med dem, de må ikke branke. Lad dem afkøle når de er færdige.

Laver du selv isen (det gør man jo når man er overskudsagtig), laver du den i små halv-kugle forme. Ellers kan du tø den købte is let op, proppe den i kuglerne og smide i fryseren igen. Man kan også bare kugle den op med en isske.

Når desserten skal serveres, sætter du kuglerne sammen og vender dem godt rundt i vasket, tørret og evt. lidt grofthakket ruccola. Pynt desserten med citron tangperler og de kandiserede tomater. Så er det bare at servere og se dine gæsters udtryk i ansigtet, når du serverer salat til dessert.

Har du en flaske Limoncello, vil et glas heraf smage rigtig godt til.

Og så kan jeg godt hilse og sige, at den også smager super godt til frokost!

[/ingredients]

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Vær med til årets største Økofest

Sprøde, sur-søde pickles

Kyllingefilet med grøn hytteost

Krydrede knasefrikadeller

Solero Is - Forårsdessert

Nyt design på bloggen

Gulerødder i hvidvin

"Restaurant Bind"

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.