Saftig Banankage

Sådan en lørdag, hvor solen skinner og vi helt klart kan mærke foråret (omend det ikke er helt så varmt), kalder  på en lækker og saftig banankage.
Heldigvis kan vi trygt være ude i haven, her er vi jo kun os 2, – men andre steder, hor der også er andre ude og nyde vejret, er det vigtigt, at vi alle hjælper med at passe på hinanden og holder afstand. Jo bedre vi er til at blive hjemme, jo hurtigere er vi måske også igennem denne virus. Det hele er lidt underligt fortiden, og mit hovede har svært ved at forstå det hele. Det fylder virkelig meget det her corona. Så er det dejligt at bage, og for et stykke tid, var det kun banankagen der fyldte hos mig, og især da jeg kunne begynde at dufte den, så begyndte mundvandet også at løbe.

Der er flere opskrifter på forskellige udgaver af banankage på bloggen, bla. denne her med kokos.

Saftig Banankage

  • 100 gr smør
  • 3 æg
  • 200 gr sukker
  • 3 bananer
  • 180 gr mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æble
  • 100 gr grofthakket chokolade
  • evt. flormelis og kakao til glasur eller smeltet chokolade

Smelt smørret og sæt til afkøling.
Pisk imens æg og sukker skummende (ca. 1-2 min).
Mos bananerne og riv æblet groft, gerne med skral på.
Si mel, bagepulver og vaniljesukker i ægge/sukker blandingen og vend det rundt sammen med de mosede bananer, det revne æble og det smeltede smør.
Vend tilsidst grofthakket chokolade i og kom det hele i en smurt bradepande (eller med bagepapir) ca. 20 x 30 cm

Bages ved 190 gr der varmluft eller 200 gr. alm. ovn i ca. 20 – 25 min.
Afkøl kagen lidt inden du kommer glasur eller smeltet chokolade på.

Kagen smager også fortræffelig bare sådan…

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*