Skudkagen

Jeg siger det straks, –  det er ikke en fedtfattig kage. Bom – der røg det håb.

Selvom kagen er fyldt med lysegrønne granskud, og smager helt vildt godt, skal man vist nok ikke spise sig mæt i den. Den bliver kun bedre af at stå, hvis den får lov til det. En god svampet kage, der kan tilsættes lige den smag du har lyst til.

200 gr smør
200 gr sukker
4 æg
1 dl yoghurt naturel
1 tsk bagepulver
250 gr mel
1 dl finthakkede granskud
flormelis og citronsaft til glasur
revet chokolade til pynt

Pisk smør og sukker rigtig godt sammen. TIlsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt imellem hver.
Sigt mel og bagepulver i dejen, sammen med yoghurt og de finthakkede granskud.

Bag kagen i en springform ved 200 grader i ca. 30 min.

Når kagen er helt afkølet, røres en glasur af flormelis, citronsaft og evt. lidt kogende vand. Hældes ud over kagen. og der kan evt. drysses med lidt revet chokolade.

Jeg fik en rund kage (22 cm) samt 6 muffins ud af portionen.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*