• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Skudkagen

Skudkagen

Udgivet: 22. jun. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg siger det straks, -  det er ikke en fedtfattig kage. Bom - der røg det håb.

Selvom kagen er fyldt med lysegrønne granskud, og smager helt vildt godt, skal man vist nok ikke spise sig mæt i den. Den bliver kun bedre af at stå, hvis den får lov til det. En god svampet kage, der kan tilsættes lige den smag du har lyst til.

200 gr smør
200 gr sukker
4 æg
1 dl yoghurt naturel
1 tsk bagepulver
250 gr mel
1 dl finthakkede granskud
flormelis og citronsaft til glasur
revet chokolade til pynt

Pisk smør og sukker rigtig godt sammen. TIlsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt imellem hver.
Sigt mel og bagepulver i dejen, sammen med yoghurt og de finthakkede granskud.

Bag kagen i en springform ved 200 grader i ca. 30 min.

Når kagen er helt afkølet, røres en glasur af flormelis, citronsaft og evt. lidt kogende vand. Hældes ud over kagen. og der kan evt. drysses med lidt revet chokolade.

Jeg fik en rund kage (22 cm) samt 6 muffins ud af portionen.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Roulade med solbær

Nytårsmenuen 2015

Rødbedesalat

Portlands thriller med kaffe

Restaurant Ferdinand

Italiensk Pasta med grønt

Bagte gulerødder og squash

Rundstykker fra Claus Meyers "Bageri"

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    juni 23, 2015 at 8:34 pm

    Åh ja, den var også god. Alt for god 😉

    Svar
  2. Piskeriset

    juni 22, 2015 at 8:49 pm

    Øj, den ser saftig og lækker ud! Spændende smagskombination 🙂

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.