En rest Pull Pork skal selvfølgelig i en burger. Men burgeren skal være hjemmebagt, for at det skal smage helt rigtigt.
Jeg fandt Ølandshvedemel og Durummel frem fra Økomølleriet, Kragegården, og så var det bare at komme igang.
Alt imens jeg var ved at røre dejen sammen, kom jeg i tanke om, at der skulle Urtesalt fra Mariager Saltcenter i, istedet for alm. salt. Det gav en dejlig smag, og så rigtig godt ud, med de små nistre af urter.det bare at komme igang.
Burgerboller
3½ dl lunkent vand
40 gr økologisk gær
3 tsk Urtesalt
1 spsk sukker
220 gr. Durummel
350 gr Ølandshvedemel
2 spsk olie
Sammenpisket æg til pensling
Rør gær ud i den lunkne vædske og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt, så den er blød og lækker.
Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.
Dejen deles i 6 stykker, som formes til boller og trykkes flade (ca 10 cm i diameter) på bagepladen. Efterhæver i ½ time.
Smørres med sammenpisket æg og bages ved 200 gr. til de er gyldne.
Afkøl burgerbollerne lidt, inden de skæres igennem og der kommes fyld i.
Remniniscence kitchen (Lene)
For en inspirerende blogg du har med så mange lekre retter utenom det vanlige. I`ll be back! 🙂
Ellen
Det gør mig da glad at høre.
Du er meget velkommen til at besøge bloggen så ofte du har lyst 😉
Fortsat god søndag.
Hilsen Ellen
Linda
Jeg tror da lige, vi skal have burgere til aftensmad i dag... med urtesalt : )
Ellen
Det fortryder I bestemt ikke. De er rigtig gode.
God weekend.
Hilsen Ellen