Burgerboller med Urtesalt

En rest Pull Pork skal selvfølgelig i en burger. Men burgeren skal være hjemmebagt, for at det skal smage helt rigtigt.

Jeg fandt Ølandshvedemel og Durummel frem fra Økomølleriet, Kragegården, og så var det bare at komme igang.
Alt imens jeg var ved at røre dejen sammen, kom jeg i tanke om, at der skulle Urtesalt fra Mariager Saltcenter i, istedet for alm. salt. Det gav en dejlig smag, og så rigtig godt ud, med de små nistre af urter.det bare at komme igang.

Burgerboller
3½ dl lunkent vand
40 gr økologisk gær
3 tsk Urtesalt
1 spsk sukker
220 gr. Durummel
350 gr Ølandshvedemel
2 spsk olie

Sammenpisket æg til pensling

Rør gær ud i den lunkne vædske og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt, så den er blød og lækker.
Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.

Dejen deles i 6 stykker, som formes til boller og trykkes flade (ca 10 cm i diameter) på bagepladen. Efterhæver i ½ time.
Smørres med sammenpisket æg og bages ved 200 gr. til de er gyldne.

Afkøl burgerbollerne lidt, inden de skæres igennem og der kommes fyld i.

Print

4 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*