• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Burgerboller med Urtesalt

Burgerboller med Urtesalt

Udgivet: 15. feb. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En rest Pull Pork skal selvfølgelig i en burger. Men burgeren skal være hjemmebagt, for at det skal smage helt rigtigt.

Jeg fandt Ølandshvedemel og Durummel frem fra Økomølleriet, Kragegården, og så var det bare at komme igang.
Alt imens jeg var ved at røre dejen sammen, kom jeg i tanke om, at der skulle Urtesalt fra Mariager Saltcenter i, istedet for alm. salt. Det gav en dejlig smag, og så rigtig godt ud, med de små nistre af urter.det bare at komme igang.

Burgerboller
3½ dl lunkent vand
40 gr økologisk gær
3 tsk Urtesalt
1 spsk sukker
220 gr. Durummel
350 gr Ølandshvedemel
2 spsk olie

Sammenpisket æg til pensling

Rør gær ud i den lunkne vædske og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt, så den er blød og lækker.
Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.

Dejen deles i 6 stykker, som formes til boller og trykkes flade (ca 10 cm i diameter) på bagepladen. Efterhæver i ½ time.
Smørres med sammenpisket æg og bages ved 200 gr. til de er gyldne.

Afkøl burgerbollerne lidt, inden de skæres igennem og der kommes fyld i.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Banankage med kokos

Sennepsbøf og Ostegrøntsager

Rabarberis med lækker chokolade

Søde kartofler med Bønnesalsa

Mrs Dunn's kage

Valnøddekage med chokolademousse og citronis.

Is-kaffe

Blomkål med mormordressing

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Remniniscence kitchen (Lene)

    februar 17, 2013 at 6:20 pm

    For en inspirerende blogg du har med så mange lekre retter utenom det vanlige. I`ll be back! 🙂

    Svar
    • Ellen

      februar 17, 2013 at 7:13 pm

      Det gør mig da glad at høre.
      Du er meget velkommen til at besøge bloggen så ofte du har lyst 😉

      Fortsat god søndag.

      Hilsen Ellen

      Svar
  2. Linda

    februar 15, 2013 at 12:22 pm

    Jeg tror da lige, vi skal have burgere til aftensmad i dag... med urtesalt : )

    Svar
    • Ellen

      februar 15, 2013 at 12:29 pm

      Det fortryder I bestemt ikke. De er rigtig gode.

      God weekend.

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.