MADBLOG & LIVSSTIL

Mange tager på ferie sydpå om sommeren, mens andre hellere vil i for- eller eftersommeren. Jeg er ikke helt til de høje temperaturer, så derfor er efteråret det perfekte for mig. Temperaturen på Kreta ligger på dette tidspunkt mellem 20 og 27 grader, solen skinner og vandet er stadig 27 grader varmt. Vi har Ingen regn haft, men kommer du længere hen i oktober sætter efteråret med regn også ind på Kreta.
Der er mange muligheder for lige at finde den ferie du gerne vil have. Om du er til strandferie, poolferie, vandreferie eller noget helt andet, er der mulighed for det. Vi har valgt at opleve lidt forskelligt af Kreta, og lejede derfor en bil til at komme rundt i, og med overnatninger forskellige steder.

Vi landede i Iráklion midt på aftenen, og for ikke selv at skulle køre rundt og søge efter hotellet vi havde booket hjemmefra, tog vi en taxi derind. Veneziano Boutique Hotel ligger midt inde i byen, og er et smukt hotel. Cafeen ligger i en åben gårdhave, men med mulighed for overdækningen og afskærmning. Efter vi var blevet indlogeret og efter en lille gåtur i byen, fik vi en godnat øl i cafeen. Der var lokale grækere der kom og fik serveret mad, selvom klokken var tæt på midnat. En rigtig hyggelig start på en uges ferie.

Værelserne er pæne og rene, personalet meget venlige og søde, men det ligger midt i byen og derfor også lidt støj. Og så ligger det tæt på lufthavnen, hvorfor der konstant kommer fly indover. Men hotellet er helt sikkert et perfekt sted at starte ferien på.Efter at have fået en god morgenmad næste dag, fik vi bilen, som var booket hjemmefra. Men inden vi kørte videre, skulle vi lige se lidt mere af Iráklion, der er Kretas hovedstad.

I den gamle bydel møder du et charmerende kaos af små snævre gader, menneskemylder og gamle huse, der er skudt op på må og få. Overalt er der små fortovscaféer hvor du kan sidde og nyde det myldrende liv af både turister, unge og smarte grækere, ældre bondekoner med de traditionelle sorte kjoler og mænd der mødes over en øl. Vi så både fine gamle kirker, forfaldne gamle hus og hæslige betonbyggerier. Iráklion er fuld af kontraster som gør den så spændende.I bazarkvateret bliver man forført af et virvar af dufte og farver, og der er rig mulighed for at smage og købe Kretas egne produkter som f.eks. frugter, grøntsager, krydderier og fisk og kød. Der er dog en overvægt af boder med lædervarer og souvenirforretninger, som bærer præg af turismen. Lad dig endelig ikke friste, for selvom varer ligner mærkevarer, er de det højst sandsynligt ikke.


Havnen der ligger i forlængelse af butiksgaderne myldrer af liv. Ved molen ligger  fiskerbåde og lystfartøjer, mens turisterne spadserer ud til det flotte venetianske kastel. Herfra er der en fantastisk udsigt både til byen men også ud over vandet. Det er også herfra vi kunne se resterne af de gamle, venetianske skibsværfter, der ligger inde i Iráklion.
Langs med havnen ligger den ene fiskerestaurant ved siden af den anden. Tjenerne står parate og kæmper om kunderne. Du skal virkelig være hård for at kunne komme videre.

Jeg er virkelig facineret af det azurblå hav. Så flot og klart vand, så man får lyst til at hoppe i.


Fra Iráklion kørte vi langs kysten til Rethymnon, der er en af de græske havnebyer.

Rethymnon er en pulserende by, med oldgamle traditioner og en unik atmosfære. Den gamle bydel med de hyggelige krogede gader, bugner af alt lige fra kretensisk håndværk og smykker til modetøj.

Ved den venetianske havn, der ikke just er nogen skønhed, er der dog en masse atmosfære og charme. Havnen blev anlagt af venetianerne i 1200-tallet . Gamle husfacader spejler sig i havnebassinets rolige vand, hvor farverige fiskerbåde ligger side om side. Her ligger restauranterne meget tæt på vandet og hele vejen rundt. Her havde vi virkelig besvær med at komme igennem, for de ivrige tjenere der meget gerne så vi spiste på netop deres restaurant. Strandpromenaden syder af turisterne, der hygger sig her.


Også her er der krogede gader med boder og restauranter. Og masser af turister! Jeg kan anbefale en tur langs bymuren, hvor du kan nyde både havet og byen og turen rundt om det store fort. Ved enden af bymuren kan du gå op og besøge fortet og se og læse om historien her. Herfra er der en fantastisk udsigt over hele byen. Fortezza, som er et gammelt fort, hæver sig højt op over byen, og huser Rethymnons arkæologiske museum.Du kan vælge at bo midt inde i Rethymno, eller som os, lidt længere ude. Vi havde lejet en ferielejlighed ved Alkionis Beach i Sfarkaki, som ligger helt ude ved vandet. Faktisk kan du ligge i sengen og høre bølgeskvulpene. I de dage hvor vi var der, blæste det desværre en del, og der var meget kraftige bølger. Faktisk så kraftige at det kneb med at holde sig på benene da vi var ude og bade i havet. Men vandet var nu alligevel super dejligt og varmt, og vi nød det meget.

Det var de første dage af ferie, som vi tilbragte på nordsiden af Kreta. De næste dage som gik over bjergene og mere syd på, kommer i et indlæg en af dagene.

Vil du vide mere om turen, have tips eller anedet, kan du altid kontakte mig og jeg deler gerne ud af mine erfaringer fra turen.

 

2 reaktioner

  1. Dejlig beskrivelse af jeres Kreta tur. Vi er også selv glade for Kreta, en vi har ikke været der, hvor I var. Det er mest omkring Chania og Platinas. Også tak for din spændende madblog.
    Venlig hilsen
    Elsebeth Svane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter