• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Sagobudding med jordbær
En sagobudding kan få mormor minderne frem hos de fleste

Sagobudding med jordbær

Udgivet: 3. maj. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg havde en pose sagogryn stående i skabet, som jeg må have brugt på et eller andet tidspunkt. Jeg har ofte tænkt på, hvad de skulle/kunne bruges til, og i dag kom jeg i tanke om Sagopudding. Mine sagogryn er danske, og er altså lavet af kartoffelstivelse eller majsstivelse/majsmel. De ægte sagogryn er fremstillet af marven fra den tropisk dyrkede sagopalme. Dem vil jeg gå på jagt efter, så jeg kan prøve forskellen.
Smagen på desserten minder om risalamande, men en langt mere let dessert. Mere til sommertiden.

6 små eller 4 store portioner

6 dl mælk
1 dl fløde
1 dl sagogryn
60 g sukker
Kerner fra en 1 vaniljestang
4 dråber citronsaft
2 æggeblommer
1 dl fløde

Bring mælk, fløde, sagogryn, sukker og vaniljen i kog under omrøring. Den tomme vaniljestang må gerne koge med. Kog i ca. 10 min under konstant omrøring.
Tilsæt æggeblommer og kog videre et par minutter.
Sæt det til afkøling.

Når den er kold, blandes flødeskum af 1 dl fløde i, og vendes godt rundt. Husk at fjerne den tomme vaniljestang inden.

Hæld buddingen op i en skål eller i 6 små portionsforme og sæt i køleskabet til de skal serveres.

Servér med kirsebærsovs eller når tiden snart kommer, friske jordbær.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Dansk bøf med bløde løg

Chokoladekage med blodappelsin

Søndag - Sol - Forår

Sprød Rødbedesalat

Mørke Chokoladetrøfler med kakao

Madplan Uge 45

Tja hvad skal jeg kalde det

Chokolade Cookies

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.