MADBLOG & LIVSSTIL

Sagobudding med jordbær

Jeg havde en pose sagogryn stående i skabet, som jeg må have brugt på et eller andet tidspunkt. Jeg har ofte tænkt på, hvad de skulle/kunne bruges til, og i dag kom jeg i tanke om Sagopudding. Mine sagogryn er danske, og er altså lavet af kartoffelstivelse eller majsstivelse/majsmel. De ægte sagogryn er fremstillet af marven fra den tropisk dyrkede sagopalme. Dem vil jeg gå på jagt efter, så jeg kan prøve forskellen.
Smagen på desserten minder om risalamande, men en langt mere let dessert. Mere til sommertiden.

sago-budding-dessert-036 små eller 4 store portioner

6 dl mælk
1 dl fløde
1 dl sagogryn
60 g sukker
Kerner fra en 1 vaniljestang
4 dråber citronsaft
2 æggeblommer
1 dl fløde

Bring mælk, fløde, sagogryn, sukker og vaniljen i kog under omrøring. Den tomme vaniljestang må gerne koge med. Kog i ca. 10 min under konstant omrøring.
Tilsæt æggeblommer og kog videre et par minutter.
Sæt det til afkøling.

Når den er kold, blandes flødeskum af 1 dl fløde i, og vendes godt rundt. Husk at fjerne den tomme vaniljestang inden.

Hæld buddingen op i en skål eller i 6 små portionsforme og sæt i køleskabet til de skal serveres.

sago-budding-dessert-07

Servér med kirsebærsovs eller når tiden snart kommer, friske jordbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *