Den Gule Eventyrkage

Da jeg så den vidunderlige H.C. Andersens kage fra Le Glace, tænkte jeg straks at den skulle jeg prøve at lave. Den så bare så fantastisk lækker ud, og var til og med lavet med citronfromage, som jeg ret godt kan lide.
Og jeg er selv ret tilfreds med resultatet, og gemalen har også godkendt den.

Kagen er bygget op med først en nøddebund, så hindbær-smørcreme, citronfromage og øverst en skrig gul topping.

 

Nøddebund:
2 æggeblommer
2 æggehvider
70 gr  sukker
70 gr finthakkede nødder
1 tsk bagepulver
2½ spsk hvedemel

Start med at piske hviderne stive. Pisk derefter æggeblommer og sukker, så det er skummende, hvidt og luftigt. De hakkede nødder vendes forsigtigt i massen sammen med de stiftpiskede hvider. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend igen forsigtigt rundt. Skal det være rigtig godt, kan man også komme lidt fintrevet mørk chokolade i.
Bages i en springform ved 180 gr. i ca. 25 min.

Imens bundene køler helt af, kan hindbær-smørcreme laves.

Hindbær-smørcreme
60 g smør
170 g flormelis
½ tsk vanilje
60 g hindbær

Det hele piskes sammen til en let og glat masse.

Når kagen er helt afkølet, smøres smørcremen på kagen i et jævnt lag. Lav en ring af bagepapir, som sættes rundt om kagen (det er en god idé at sætte kagen på serveringsfadet nu), hvorefter ringen fra springformen sættes rundt om.
Stil det hel køligt mens citronfromagen laves.

Citronfromage:
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
2 pasteuriserede æggehvide (1,5 bæger)
160 gr sukker
1 dl citronsaft
2 dl piskefløder

Sæt husblas i blød i koldt vand i ca 10 min. Pisk imens æggeblommer og sukker luftig og skummende.
Husblas smeltes i en gryde sammen med citronsaften, afkøles lidt og hældes i en tynd stråle (langsomt) i æggemassen, mens der piskes godt.
Vend de stive hvider i og sæt det hele lidt væk, til det begynder at stivne.
Vend så flødeskummet forsigtig i.

Find kagen frem igen, og kom nu citronfromagen oven på hindbær-smørcremen, og glat den ud. Stil igen på køl til fromagen er helt stiv. Det tager nogle timer.

Topping
100 gr hvid chokolade i meget små tern, eller fint hakket
1 dl fløde
100 gr flormelis ca.
gul konditorfarve

Varm fløden op til kogepunktet, og hæld det over den meget finthakkede chokolade. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Sæt det i køleskabet i en lille time. Når det er afkølet (behøves ikke være helt kold), kommes flormelis og konditor farve i. Pisk godt, – er det ikke tyk nok, kommes mere flormelis i.

Smør topping forsigtigt ud over den helt stivnede citronfromage, og stil igen kagen køligt i mindst 1 time.

Kagen pyntes med friske, tørrede eller frosne hindbær og evt. et par citronskiver.

Print

20 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*