Madam Mangors Vaniljekranse

Madam Mangors Vaniljekranse

Vaniljekranse hører julen til, og det ligger også fast, at de skal være runde med hul i midten. Her stopper det så også, for opskriften findes der flere variationer af, ligesom nogle er trillet og formet, mens andre er kørt ud af kødhakkeren og formet.

jule-vaniljekranse

Jeg har brugt Madam Mangors opskrift, som stammer helt tilbage fra 1800 tallet. De er ganske enkelt fantastiske!

vanilje_kranse250 g søde mandler
1 stang vanilje
375 g blødt smør
250 sukker
1 æg
500 g mel
evt. 1 spsk vand

Hak mandlerne (med skal) og den hele vaniljestang helt fint, så det er som mel. Kom mandel/vanilje mel, smør, sukker, æg og mel i røremaskine og kør til det bliver den fast dej. Vil den ikke samle sig, kommes lidt vand i.
Sæt dejen i køleskabet ½ time.

Så kommer lidt tålmodighedsarbejde. Tril små pølser og form dem til vaniljekranse. De flyder ikke noget videre ud, så der kan være mange på en plade.

Bages ved 180 grader i 8 – 10 min, eller til de er let lysebrune.

Mens vaniljekransene køler af på bordet, laves kaffen. Nyd så de lækreste nybagte vaniljekranse med den nybryggede kaffe.

Mums så er der julestemning :-)

madam_mangor_vaniljekranse

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*