• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Jul

Madam Mangors Vaniljekranse

Udgivet: 17. dec. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Vaniljekranse hører julen til, og det ligger også fast, at de skal være runde med hul i midten. Her stopper det så også, for opskriften findes der flere variationer af, ligesom nogle er trillet og formet, mens andre er kørt ud af kødhakkeren og formet.

Jeg har brugt Madam Mangors opskrift, som stammer helt tilbage fra 1800 tallet. De er ganske enkelt fantastiske!

250 g søde mandler
1 stang vanilje
375 g blødt smør
250 sukker
1 æg
500 g mel
evt. 1 spsk vand

Hak mandlerne (med skal) og den hele vaniljestang helt fint, så det er som mel. Kom mandel/vanilje mel, smør, sukker, æg og mel i røremaskine og kør til det bliver den fast dej. Vil den ikke samle sig, kommes lidt vand i.
Sæt dejen i køleskabet ½ time.

Så kommer lidt tålmodighedsarbejde. Tril små pølser og form dem til vaniljekranse. De flyder ikke noget videre ud, så der kan være mange på en plade.

Bages ved 180 grader i 8 - 10 min, eller til de er let lysebrune.

Mens vaniljekransene køler af på bordet, laves kaffen. Nyd så de lækreste nybagte vaniljekranse med den nybryggede kaffe.

Mums så er der julestemning 🙂

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Røget Laksetatar

Langtidshævet superbrød

Snacks til dip eller måske ost.

Pyt i Wok - eller bare oprydning.

billede med bananpandekager

Bananpandekager - sund og nem opskrift

Kanelkager med nissesmag

Flotte nye billeder

Første Madplan i 2014

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.