• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Grød » Perlespelt GRØD med gulerodsmos

Perlespelt GRØD med gulerodsmos

Udgivet: 29. sep. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg er total vild med perlespelt, og kan såmænd spise dem bare sådan, kogte og uden noget andet. Men den her grød jeg fik bikset sammen, bliver helt sikkert lavet igen. Og så har den en  vild flot orange efterårsfarve.

Perlespelt GRØD med Gulerodsmos
600 gr gulerødder
3 dl perlespelt
5 dl vand, bouillon eller vandet fra gulerødderne
2-3 tsk tørret timian
2 spsk smør
Salt og peber

Seranoskinke eller bacon

Gulerødderne skæres i mindre stykker og koges møre. Vandet hældes fra og gulerødderne blendes til en glat mos. Hvis du gemmer kogevandet, kan det bruges til grøden.

Skyllede perlespelt kommes i en gryde med 5 dl vædske og koger i ca. 20 min, eller indtil væden er væk og perlespeltene er møre.

Kom gulerodmosen i perlespeltene sammen med smøret. Rør godt rundt og smag til med timian, salt og peber.

Steg skinke eller bacon på en varm pande, og drys det ud over grøden.

Portionen rækker til ca 4 portioner.

Mere inspiration

  • Sundere Risalamande
  • Kold Morgenmadsgrød
  • Risret med karry og grøntsager
  • Risotto med grønkål og sojaperler

Se mere indhold på bloggen

Lakselasagne med GoCook

Lidt om min Københavner-tur

Lækker Mandelkage

Havkat eller Koteletfisk

Ø-mærket skal nok overleve EU-forslag

makronkager med makroner

Makronkager - små kager med makroner

TUC kage

TUC kage pyntet med flødeskum og bær

Flammkuchen med Æbler

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.