• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Jul

Juleboller til 1. søndag i advent

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

1. søndag i advent skal der rigtig hygges. Her starter en dejlig måned, men for nogen også en travl og hektisk måned. Her i huset tager vi det nu ganske roligt, og giver os selv tid til at nyde juleforberedelserne.
Når det første lys skal tændes i adventskransen, kan man fint servere disse juleboller til et glas gløgg eller en kop god kaffe.

Mine Juleboller
50 gr gær
3 dl mælk
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
2 spsk rørsukker
400 gr mel (ca)
100 gr tranebær eller rosiner
60 gr sukat
60 syltet appelsinskal
100 gr blødt smør

Hakkede mandler
Rørsukker
Kanel

Rør gæren ud i den håndvarme mælk. Bland mel med sukker, salt, kardemomme, tranebær, sukat og appelsinskal, og kom det i mælk/gær blandingen. Ælt det sammen til en lind dej, - tilføj mere mel, hvis den er for klistret.
Når dejen er godt æltet, kommes klatter af det bløde smør i, og æltes let ind i dejen. Det gør ikke noget, at der er klatter af smør at se. Det er  en fugtig, fedtet og blød dej.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i mindst 1 time. Kan også koldhæves natten over.

Form 10 boller af dejen og sæt dem på bagepladen.

Bollerne pensles med et sammenpisket æg, mælk eller kaffe. Finthakkede mandler, kanel og sukker blandes sammen og  drysses over bollerne.

Bages ca. 15 min ved 200 gr.

Servér bollerne lune med koldt smør!

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Pebernødder og Peberkager

Koteletter med fersken og ost

Ris alá Ostekage

Nye grillede gulerødder

Mikkel Mus kagen

Hvor er der dejligt i Bøgeskoven

Pizza med Blomkålscreme

Årets sidste middag 2014

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    december 14, 2016 at 9:00 pm

    Åh hvor dejligt. Lyder også hyggeligt med venner, gløgg og juleboller.
    Tak for henvisningerne.

    Må I få en fantastisk jul - og måske med et par juleboller 🙂

    Hilsen Ellen

    Svar
  2. Jenny Josefsen

    december 14, 2016 at 8:19 pm

    Fantastiske boller. Har haft venner til gløgg og dine juleboller. Flere spurgte efter opskriften. Henviste selvfølgelig til din side. Jeg bagte dem i forvejen og puttede dem i fryseren, lunede dem lige før servering. Mega godt.
    Hilsen Jenny

    Svar
  3. Lotte Wrisberg

    december 18, 2013 at 8:35 pm

    Bagte dine juleboller til et julearrangement med min afdeling. De gjorde stor lykke og jeg har sendt et link til din opskrift. Jeg koldhævede dem, så de var lune og bløde da de blev serveret.

    Svar
    • Ellen

      december 19, 2013 at 3:38 pm

      Hej Lotte.
      Hvor dejligt at de gjorde lykke. Lune og friskbagte boller er altid lækkert.

      God Jul.

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.