• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Småkager

Juleforberedelserne og Karamelkager

Udgivet: 19. nov. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indlægget indeholder affiliates-links.
Butikkerne er startet, - julemændene har været i Tønder og julebyen er åbnet, - granguirlander og lys er hængt op i gaderne og ugebladene kommer med de første tegn på jul. Vi kan ikke snige os uden om, og det vil jeg bestemt heller ikke. I går aftes sad jeg og surfede lidt på nettet, og kom ind på en side med en masse inspiration til den skønne JUL.
Som madblogger skal man jo være lidt foran, og jeg finder netop inspiration ved at se sådanne sider. Nu begynder det ganske langsomt at krible i mig, efter at lave julekonfekt, julebag og juleretter. Så glæd jer - inden længe kommer der de første juleopskrifter. Hører du til dem der ikke kan lide julen, ja så ses vi igen i januar måned 😉

Og så alt imens jeg lavede aftensmaden i dag, blev der bagt en portion småkager. Disse overlækre karamelkager kan nemt finde på at indgå i mine julesmåkager. De er knasende, seje indeni og smager pivgodt. Og det er endnu en opskrift, som næsten kun tager 5 min. Okay 15 min, men så er bagetiden også med beregnet.

Jeg så kagerne hos en anden blogger, som igen havde fundet den i en af Claus Meyers bøger.  Og de så så gode ud, at de måtte prøves. Nu håber jeg også jeg kan friste dig, for du skal virkelig prøve dem. Næste gang, vil jeg dog sætte sukkermængden lidt ned, for de er meget søde.  Nu kom jeg også en Hollybar i, og det gør dem jo ikke mindre søde.

Til kagerne skal du bruge:
125 gr smør
75 gr farin
75 alm sukker
2 spsk sirup
½ tsk natron
1 spsk vand
125 gr hvedemel
125 gr havregryn
Fyldet kan være alt fra mandler, rosiner, marsbar, hollybar eller hvad du har lyst til

Smelt smør og sukker sammen i en gryde. Tag gryden af varmen, og kom sirup, vand og natron i. Bland mel og havregryn og bland det sammen med karamelblandingen. Kom fyldet i og dejen er klar til at kommes på en bageplade med 2 teskeer. De flyder lidt ud, så giv dem gerne plads.

Jeg fik 40 stk ud af portionen, men kommer jo an på hvor store du laver dem.
Kom dem i en 170 grader (varmluft) varm ovn og bag dem 7 min. De hæver lidt op under bagningen, men falder sammen når de kommer ud.
Kagerne skal stå i fred og afkøle på bagepladen når de kommer ud. Og må først flyttes når de er afkølet. Ellers smuldrer de for dig. Mine stod ca 15 min, og de var rigtig fine.

Tak til Bagenørden og Claus Meyer for den gode opskrift.

 

Mere inspiration

  • Julede Havregrynssnitter
  • Minnie Mouse Popcakes
  • Bastogne småkager
  • Morgenmads Cookies

Se mere indhold på bloggen

Fiskeruller med Bacon

Koldskålsgrød

et billede med biksemad

Biksemad med spejlæg og tilbehør

En aften hos Restaurant ROS

"Risengrødskagen" med hindbær

Ris Smørrebrøds Lagkage

Poppet Chokolade eller Chokoladet Pop

Torsk og appelsin

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.