MADBLOG & LIVSSTIL

Indlægget indeholder affiliates-links.
Butikkerne er startet, – julemændene har været i Tønder og julebyen er åbnet, – granguirlander og lys er hængt op i gaderne og ugebladene kommer med de første tegn på jul. Vi kan ikke snige os uden om, og det vil jeg bestemt heller ikke. I går aftes sad jeg og surfede lidt på nettet, og kom ind på en side med en masse inspiration til den skønne JUL.
S
om madblogger skal man jo være lidt foran, og jeg finder netop inspiration ved at se sådanne sider. Nu begynder det ganske langsomt at krible i mig, efter at lave julekonfekt, julebag og juleretter. Så glæd jer – inden længe kommer der de første juleopskrifter. Hører du til dem der ikke kan lide julen, ja så ses vi igen i januar måned 😉

havregrynskager-holybar-03
Og så alt imens jeg lavede aftensmaden i dag, blev der bagt en portion småkager. Disse overlækre karamelkager kan nemt finde på at indgå i mine julesmåkager. De er knasende, seje indeni og smager pivgodt. Og det er endnu en opskrift, som næsten kun tager 5 min. Okay 15 min, men så er bagetiden også med beregnet.

Jeg så kagerne hos en anden blogger, som igen havde fundet den i en af Claus Meyers bøger.  Og de så så gode ud, at de måtte prøves. Nu håber jeg også jeg kan friste dig, for du skal virkelig prøve dem. Næste gang, vil jeg dog sætte sukkermængden lidt ned, for de er meget søde.  Nu kom jeg også en Hollybar i, og det gør dem jo ikke mindre søde.

havregrynskager-holybar-09
Til kagerne skal du bruge:
havregrynskager-holybar-04125 gr smør
75 gr farin
75 alm sukker
2 spsk sirup
½ tsk natron
1 spsk vand
125 gr hvedemel
125 gr havregryn
Fyldet kan være alt fra mandler, rosiner, marsbar, hollybar eller hvad du har lyst til

Smelt smør og sukker sammen i en gryde. Tag gryden af varmen, og kom sirup, vand og natron i. Bland mel og havregryn og bland det sammen med karamelblandingen. Kom fyldet i og dejen er klar til at kommes på en bageplade med 2 teskeer. De flyder lidt ud, så giv dem gerne plads.

Jeg fik 40 stk ud af portionen, men kommer jo an på hvor store du laver dem.
Kom dem i en 170 grader (varmluft) varm ovn og bag dem 7 min. De hæver lidt op under bagningen, men falder sammen når de kommer ud.
Kagerne skal stå i fred og afkøle på bagepladen når de kommer ud. Og må først flyttes når de er afkølet. Ellers smuldrer de for dig. Mine stod ca 15 min, og de var rigtig fine.

havregrynskager-holybar-03.2
Tak til Bagenørden og Claus Meyer for den gode opskrift.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter