MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg sidder her og tænker, at det allerede er onsdag i dag, vi er inde i juli måned og halvdelen af året er allerede gået og næste fredag går jeg på den første uges ferie. Hvordan går det til, at tiden bare løber afsted? Når jeg så lige er i det hjørne, kan jeg også tænke, at det lige om lidt er 5 år og 923 indlæg siden  jeg startede bloggen.  Har vi virkelig spist så meget?  Over 5 år er det nok ikke så slemt, så det går nok 🙂

Den første uge af min ferie, holder jeg alene, så der skal der ikke ske så meget. Men når jeg så skal holde 14 dage, ja så skal jeg til at pakke til festival, for der drager jeg jo til SMUK-fest i Skanderborg.  Igen i år, skal jeg skrive og tage billeder for festivallen, og det glæder jeg mig meget til. Desværre fik jeg i år telt på boldbanerne, så sidder der nu en af jer læsere, og har to telte på Skanderborghus eller Stadion, som måske slet ingen billet har, – ja så vil jeg gerne bytte telte og så må du endda også købe en partoutbillet, som jeg har i overskud. Se det var et godt tilbud 😉

Men det er ikke nok festival i en uge, så når Tønder Festival kommer sidst i august, ja så tar jeg afsted igen. Også her med kamera og notesblok. Uhh sikke en skøn sommer det bliver. Og ind imellem skal jeg også lave lidt mad og skrive her til jer skønne læsere.

kaernemaelk-jernved-2
I fredags købte jeg en liter rigtig gammeldags kærnemælk. Den smager fantastisk kan jeg godt fortælle jer. Jeg husker, da jeg i sin tid var en lille pige og gik i børnehave, hvor vi blev linet op på en række, med hver sit krus i hånden. Og så fik vi kærnemælk – med sukker! Ja idéen med kærnemælk var god, men sukker, altså, det skal der da ikke i. Men sådan fik vi det den gang. Utroligt jeg kan li kærnemælk i dag, efter det søde stads.

kaernemaelks-panacotta-62-2
Noget af min kærnemælk er blevet til en fløjlsblød Panna Cotta med kærnemælk og rabarber. Der er også lidt sukker i, men den er stadig frisk og let syrlig. Perfekt vil jeg sige!

3½ dl gammeldaws kærnemælk
2½  dl. fløde
3 blade husblads
100 gr sukker
saften af ½ citron

Start med at komme husbladsen i rigeligt koldt vand og lad det stå.
Kom fløde og sukker i en gryde og varm ganske langsomt op. Det må endelig ikke koge. Når det næsten koger – og kun næsten – tages gryden af varmen og husbladsen smeltes i fløde/sukker vædsken. Rør hele tiden rundt, så du er sikker på, at der ikke dannes klumper. Kom citronsaften i.
Hæld du helt stille og roligt kærnemælken i, mens der røres rundt. Ikke for meget ad gangen, så den ikke skiller.

Det var det hele. Nu er det bare at hælde op i 4 mindre glas, og stille dem køligt ca. 4 timer.

Panna Cotta kan serveres med rabarberkompot eller friske jordbær. Hindbær er også gode til. Giv evt. også et riv chokolade lige inden servering.

Se det er både sommer og barndomsminder i ét 😉

print

2 reaktioner

  1. Hvorfor er skriften så utydelig i jeres opskrift, det er næsten umulig at læse, og det var vel egenlig meningen
    Jens Verner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter