• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Små Retter » Tex-Mex Kødboller

Tex-Mex Kødboller

Udgivet: 12. nov. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har været så heldig, at få en kasse forskellige Tex-mex ting tilsendt fra Santa Maria. Ofte kaldes Tex-Mex for mexicansk, hvilket ikke helt er det samme. Der er ofte en ret stor forskel på maden. Bl.a. er der de sprøde tacoskaller, som man rent faktisk ikke kender til i Mexico. Her spiser man bløde taco/tortillaer.
Tex-Mex er sammensat af Texan og Mexican, altså amerikansk mad, der er inspireret af mexicansk.
Men derfor kan der jo godt komme mange gode og lækre opskrifter ud af det, og det kom det ved hjælp af en pose Crispy Chicken Bites. Posen indeholder bla.  majsflager, rismel, salt, løg), spidskommen, cayennepeber og lidt mere. Men efter vi har fået det, kan vi vist roligt sige, at det var en meget saltet omgang. Saltet overdøver fuldstændig de andre krydderier, og havde jeg ikke kun brugt halvdelen af posen, havde det vist ikke kunne spises. Så bruger du Crispy Chicken Bites, vil jeg anbefale at  blande krydderiet op med noget meget fint rasp af taco chips.

Ca. 20 kødboller
½ pose Crispy Chicken Bites
(kan du ikke lide saltet mad, så lav noget rasp af et par håndfulde taco chips og bland det i)
olie
salat, tomater, æble, eller hvad du har
kartofler

Jeg havde en rest kødboller i fryseren, som blev tøet op. Indholdet af en ½ pose  Crispy Chicken Bites drysses over kødbollerne og de vendes godt rundt, så de får et tyndt lag af krydderiet/raspen.
Lad dem ligge og trække ½ times tid, inden de lægges på bagepapir og kommes i ovnen.
Giv dem 20 min. ved 200 grader.

Gør imens salaten klar og kom det i tacoskallerne. Skallerne kan evt. varmes inden brug, men behøves ikke.

Som tilbehør kan serveres råstegte kartofler og dip af Onion & Garlic Dip, også fra Santa Maria.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Stuvet Hvidkål med grønt

Glimt fra FOOD Festival 2013

Godmorgen Skanderborg! - 2012

Kandiserede appelsinpinde

Gode Råd af de spiselige

Studentertid og studenterbrød

Gulerodsmuffins med Ostetopping

Søndag - Sol - Forår

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.