Brændt Jorskokkepuré

Jordskokker er en skøn lille jordfrugt. Sprød og sød smag, men også ret heftig i smagen. Jeg har flere gange brugt dem til en lækker suppe, men nytårsaften lavede jeg en mos af “brændte” knolde. Jeg brændte dem i ovnen, men man kan også skære dem i tern og “brænde dem af” på den pande.

600 gr jordskokker
3 tsk smør
3 tsk fløde
Olie
Salt og peber

Skrub jordskokkerne grundigt (skær evt. pletter væk), og vend dem i olie, salt og peber. Læg dem på bagepapir i ovnene ved 200 grader, og bag i ca 35 min. Jordskokkerne skal blive godt “brændte”.
Kom de lune jordskokker i blenderen, og purer dem til en jævn og glat puré. Er noget af skallen for tyk til at blive blendet, pilles det fra.
Kom det hele i en gryde sammen med smør og fløde og bland det til en glat puré. Smag evt. til med en anelse citron og lidt salt og peber. Men pas på, at den ikke bliver for salt.

Smør en god strimmel af den brune pureen ud på en opvarmet tallerken, og læg en f.eks. en god tournedos oven på.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*