MADBLOG & LIVSSTIL

Hold da op, nu forlyder det, at vi i næste uge skal få vinter med sne og frost. Jeg vil gerne have sne og frosten er også dejlig og flot, men det er ligesom det er lidt sjovere når det kommer før jul. Nu er det ligefør vi begynder at tænke på foråret. Nå pyt, det er jo slet ikke sikkert det holder ved så lang tid.

Jeg har ellers i dag, lavet en forårsret, – ikke en af de tunge vinterretter som vi måske får brug for, hvis det virkelig bliver så koldt.
Jeg er stor fan af fisk, og især torsken kan jeg rigtig godt lide. Sammen med de let syrlige citronkartofler og den fede bacon, smager det super godt. Og det ligger let i maven. Ja okay, helt fedtfattigt er det vist ikke 😉

Citronkartofler med Torsk og Bacon (2 pers.)
citron_basilikum_olie_hvidlog300 – 400 gr torskefilet
500 gr kartofler
4 fed hvidløg
1 løg
frisk eller tørret basilikum
salt og peber
1 dl. olie
1 øko citron
200 gr bacontern eller skiver

Vask kartoflerne og skær dem enten i tern, skiver eller bare i halve. Kom dem i et ildfast fad, og kom løg i skiver hen over. Hvidløg stikkes ned ved og olien hældes hen over det hele, sammen med saften af citronen. Et kvær salt og peber og godt med basilikum. Og så er det ind i ovnen i ½ time ved 180 grader.

Når kartoflerne er møre, lægges fisken henover og den får lige et par dråber olie og lidt salt og peber. Riv også meget gerne citron skal hen over. Ind i ovnen igen i små 20 min. til fisken lige er gennembagt.

Citron_kartofler_torsk_bacon_1

Ved servering garneres fisken med sprødstegte baconskiver eller bacontern.

Man kan også vælge at komme den sprøde bacon på fisken inden den kommer i ovnen og rulle dem sammen til ruller med bacon inden i. Fæstnes med en kødnål.

Citron_kartofler_torsk_bacon_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter