MADBLOG & LIVSSTIL

I dag fik vi nogle skønne små æggekager, helt grønne og med en intens smag af dejlig spinat. De er faktisk så gode, at vi begge vil have dem med i madpakken i morgen. Jeg lavede dem i flade runde forme, men almindelig muffinsforme kan også bruges.
Er du ikke helt så meget til spinat, kan der nemt kommes andre grøntsager i. Fintsnittet og letdampet broccoli vil også være godt i æggekagerne.

[ingredients title=”Spinat-æggekager”]
6 stk flade – Ø 12 cm.

  • 5 æg
  • 30 gr hakket, dampet og drænet spinat
  • 70 gr fetaost i små tern
  • 70 gr basontern
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Er spinaten frisk, skal den dampes, hakkes og dryppes godt af. Er den fra frost, skal den selvfølgelig være optøet, men også dryppes af for vand.
Æg piskes sammen i en skål og den afdryppede spinat kommes i sammen med fetaost i små tern og et presset hvidløgsfed.. Rør godt rundt så det bliver godt blandet. Steg bacontern sprøde og lad dem lige køle lidt, inden de kommes i spinat/æggemassen.
Krydr med lidt salt og peber inden massen kommes i forme der er smurt med lidt olie. Bages i ovnen ved 160 grader (alm ovn) i ca. 30 min eller til de er faste og slipper kanten af formene.
Serveres varme eller kolde.

[/ingredients]

Vi fik dem på et stykke rugbrød med stegt medister og lidt salat. Perfekt frokostmenu, eller en aftensmad når jeg har glemt at købe kartofler. Rugbrød er nu altid godt 🙂

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter