• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Aftensmad » Frikadeller - opskrift på gammeldags deller
et billede med frikadeller
Lækre og velsmagende danske frikadeller, der her er serveret med kartofler og brun sovs. En klassisk og populær dansk opskrift. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Frikadeller - opskrift på gammeldags deller

Udgivet: 5. feb. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 3. nov. 2025.

Oversigt over indhold

  1. Her får du opskrift på klassiske frikadeller, der er lavet af en god frikadellefars med lidt vand, og deller er altid godt som aftensmad.
  2. Opskrift på frikadeller
  3. Frikadeller
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Ernæring
  7. Noter
  8. Fakta

Her får du opskrift på klassiske frikadeller, der er lavet af en god frikadellefars med lidt vand, og deller er altid godt som aftensmad.

Gode danske frikadeller er altid et hit til aftensmad, og så er dellerne jo heldigvis nemme at lave.

Frikadellerne er også almindeligt mad og rigtig mor-mad, og bedst er retten selvfølgelig med rødkål, hvide kartofler og brun sovs.

Opskrift på frikadeller

et billede med frikadeller

Frikadeller

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time
Antal: 4 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 800 gr kalv og svin fars
  • 1 stort rødløg i meget små tern
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  • Til en god frikadellefars starter du med, at røre det hakkede kød sammen med salt. Så bindes væsken bedre i din frikadellefars.
  • Kom så resten af ingredienserne i, og farsen blandes godt sammen.
  • Stil farsen på køl i en halv times tid, og lad trække, inden dellerne formes.
  • Varm en pande op og kom lidt smør og olie på panden. Steg altid frikadeller i rigeligt med fedtstof.
  • Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, og skru undervejs lidt ned for varmen, så dellerne ikke branker.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
571
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
727
mg
32
%
Kalium
 
645
mg
18
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfiber
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
133
IU
3
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
48
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er der frikadeller til aftensmad, og det bliver ikke meget bedre.

Den brune sovs er lavet på løg, persille og lidt fond, der jævnes og får lidt sovsekulør.

Har du deller i overskud, kan de sagtens fryses ned, og så har du altid noget godt til frokost eller madpakken.

Se også hvordan du laver slagterens frikadeller.

Fakta

Frikadeller er en form for kødboller, der typisk laves af hakket svinekød og oprindeligt kommer fra Danmark.

De er populære i mange lande og kan spises som en hovedret eller en snack, ofte serveret med kartofler og grøntsager.

De kan også bages, steges eller grilles, og opskriften inkluderer mel, æg eller mælk for at binde ingredienserne sammen.

Frikadeller er en del af den skandinaviske kulturarv og kan varieres med forskellige krydderier og smagstoffer for at opnå forskellige smagsvarianter.

Se flere opskrifter:

Flæskesteg i ovn med sprød svær og sovs

Kötbullar som i Ikea

Mørbrad i fad på kun 30 min.

Mere inspiration

  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Se mere indhold på bloggen

Banankage til Mor

Avocado Vaffel Sandwich

Grøn Aftensmad med Pasta & Æg

Forår - det kribler og pibler

Bøf og Pastasalat

Lun eller kold Risnudelsalat med oksekød

Hvide asparges med topping

Trøffelsnitter med mandler

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.