• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Kanelkager med nissesmag

Kanelkager med nissesmag

Udgivet: 8. dec. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har bagt dem før, disse lækre og sprøde italienske kager. Men nu er det jul, og der skal tilsættes noget nissesmag. Og hvad er mere nærliggende end kanel. Det kunne også have været ingefær eller nelliker, som jeg også kan forestille mig er ret godt som smag til disse kager. De passede også fint ind på en dag, hvor jeg i forvejen havde gang i andre småkager. Først lå dejen bare i køleskabet, og senere skar jeg dem i skiver, klar til at komme på bagepladen. Der lå de så i køleskabet, og blev taget frem, når der lige var plads til at bage en portion. På den måde, udnyttede jeg også ovnen, så den ikke stod tom når den nu var varmet op.

Jeg var alene hjemme, så jeg kunnen bare hygge mig i køkkenet, helt som det passede mig. Det er rart en gang imellem 🙂 Og Jens, - ja han kom hjem søndag, til et hus der duftede intenst af JUL.

125 gr. blødt smør
200 gr. sukker
1 tsk kanel
1 æg
250 gr. hvedemel
1½ tsk. bagepulver

Chokolade - gerne rester fra konfekten - til pynt

Rør det bløde smør og sukkeret hvidt og skummende. Tilsæt æg og rør også det godt ind i dejen. Si mel, kanel og bagepulver i, og saml hurtigt dejen til en fin småkagedej. Del den i 2 og tril hver i en lille pølse, - diameteren er størrelsen på dine småkager. Læg dejen koldt mindst 1 time, inden der skæres tynde skiver og lægges på en bageplade med bagepapir. Jeg får ca. 100 stk ud af portionen. Jo tyndere skiver, jo sprødere kager.

Bages ved 190 grader varmluft (200 almin. ovn) til de er svagt lysebrune. Pas på, det kan gå hurtigt.

Når kagerne er afkølet, pyntes de med chokoladen. Smelt chokolade over vandbad og kom i et kræmmerhus. Klip et lille bitte hul, og sprøjt så fine streger ud på kagerne.

Så er det tid til at tænde kalenderlyset, skrue op for julemusikken og nyde en kop dampende kaffe med de lækreste og sprødeste kanelkager.

Her i huset spiser vi en ekstra en, fordi jeg har fødselsdag i dag 😉

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Marineret Rejesalat

Halloween kager

Koteletter med Stikkelsbærsauce.

Smukfest og smukt vejr

Turen gik til Gram Café & Gårdbutik

Porre-pasta og Broccolisalat

Bagt Blomkål og Brunede Rosenkål

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich - lækker måde at bruge rester på

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.