• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Fisk » Laks med birkes og spinat

Laks med birkes og spinat

Udgivet: 17. jan. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Birkes behøves ikke kun bruges på bagværk, men giver også f.eks. laks en lækker sprød skorpe. Retten er nem at lave, og kan både serveres med spinatsaucen, som jeg har valgt, men også med mange andre former for tilbehør.

1 stk laksefilet, eller 4 portionsstykker
2-3 spsk. blå birkes

Sauce:
1 dl hønsefond
1 dl tør hvidvin
1 dl fløde
1 bdt. forårsløg, groft snittet
150 g grofthakkede spinatblade
1 økocitron
1 tsk rørsukker

Læg laksestykkerne i et ildfastfad, drys tæt med birkes og øverst salt og peber. Et par citronskiver kommes øverst.
Bag dem midt i en 225° varm ovn i ca. 10 minutter, afhængigt af tykkelsen.

Kog fonden, vin og fløde sammen. Kom forårsløg i og lad dem simre med i 2 min. Spinaten kommes i, og vendes rundt, kun lige til det falder sammen. Smages til med salt, peber, citronsaft og skal (af resten af økocitronen)
. Kan evt. jævnes let med maizena.

Kom saucen i tallerkenen og læg laksen ovenpå. Kan serveres med kartofler eller pasta.

En ret der er klar til servering på ganske kort tid. Velbekomme!

Inspiration er fundet i denne opskrift.

 

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Mandelkager med smørcreme

Morgenfruernes Nøddeboller

En lille nem salat

Torske-deller med let kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat på sidste sommerdag.

Sund Pastaret

Kirsebær Mousse til Nytår

Glaserede Koteletter

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. La Cucina Nada

    januar 17, 2013 at 7:28 pm

    Smukt ser det ud, Ellen. Hvad giver birkes laksen for en smag? Eller er det mest for syns skyld?
    Den sauce lyder ekstrem lækker - må afprøves til en gang pasta!

    Svar
    • Ellen

      januar 17, 2013 at 7:44 pm

      Det er meget for synets skyld. Smagen trænger ikke ned i laksen, men når man spiser den fornemmer man en svag mandel-smag og den sprøde birkesskorpe.

      Vi fik kartofler til i dag, men det skal også prøves til en god pasta. Det tror jeg vil være helt perfekt.

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.