Bag en lækker fastelavnskage i fad eller bradepande. En anderledes opskrift på fastelavnsboller i bradepande til fastelavn.
Så er der opskrift på fastelavnskage i fad eller en bradepande. Og den er god!
For skal fastelavnsboller altid være boller? Jeg tror egentlig ikke jeg har hørt om fastelavnskage, sådan rigtig.
Men massevis af forskellige udgaver af boller med creme, marmelade eller flødeskum. De smager også godt, men nogen gange er det da rart med lidt andet. Så jeg tænkte, kan det ikke være en fastelavnskage i stedet for?
Denne er med remonce, men du kan også komme creme i den.
Opskriften er beregnet til ca. 12 personer.
Opskrift på fastelavnskage i fad
Ingredienser
- 50 g gær
- 100 g smør smeltet
- 1 dl vand
- 3 dl yoghurt
- 2 æg
- ½ tsk salt
- 100 g sukker
- 2 tsk kardemomme
- 500 g hvedemel cirka mængde
- 200 g marcipan
- 150 g smør blødt
- ½ dåse kondenseret mælk (3 store spsk)
- 50 g sukker
- 150 g hindbærmarmelade
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål og tilsæt det afkølede og smeltede smør samt vand. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Der kan være forskel på mel, så fornem selv hvor meget du skal bruge. Dejen skal være blød men ikke klistret.
- Sæt dejen til hævning i ca. 1 time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Riv marcipan og bland det godt sammen med smør, sukker og kondenseret mælk, så det er en luftig remonce.
- Hæld dejen ud på bordet og rul ud til en rektangel (ca. 20 x 30 centimeter). Smør remoncen på ⅔ dele og fold først den del der ikke er remonce ind over og dernæst en remoncesmurt ind over. Aj lyder forvirrende. Meningen er, at der skal blive 3 lag.
- Smør hindbærmarmelade ud over det øverste lag når de er lagt sammen, og rul dejen sammen som til snegle.
- Skær ca. 12 stykker ud af rullen som lægges i et fad eller bradepande beklædt med bagepapir. Der skal ikke være meget luft mellem hver snegl, de skal nemlig bage lidt sammen til en fastelavnskage i fad.
- Lad kagen efterhæve 25 min. og bag den så i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min eller til de er pænt lysebrune.
- Fastelavnskagen kan smøres med lidt sammenpiskede æg inden den kommes i ovnen, ligesom den kan drysses med perlesukker.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
545
% Daglig værdi*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
78
mg
26
%
Sodium
294
mg
13
%
Potassium
265
mg
8
%
Carbohydrates
73
g
24
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
608
IU
12
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
126
mg
13
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Pynt gerne din fastelavnskage i fad inden servering med en glasur eller chokolade.
Det er altså en virkelig god kage til fastelavn. God fornøjelse.
Skriv din kommentar her