• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Kødretter

Forloren Hare og Spidskålssalat

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Det er spændende med mange nye retter, vegetarretter, udenlandske retter, pastaretter osv., men det er også rigtig dejlig med noget rigtig old-school mad med kød, sovs og kartofler. Og jeg lover jer, der var julelys i gemalens øjne, da jeg serverede forloren hare med kartofler, flødesovs og spidskålssalat. Ja jeg var nu også selv ret så begejstret, - jeg som faktisk ikke spiser så meget kød, kom vist lige til at spise 3 stykker i dag. Det siger nok alt. Og så er der endda nok til i morgen også, så ren lykke.

[ingredients title="Forloren Hare med flødesovs"]
4 personer

  • 500 gr hakket svine- og kalvekød
  • 1 dl raskrasp
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • 100 gr bacon i tern
  • 1 stort løg
  • 150 gr bacon i skiver
  • ½ l fløde (mælk kan bruges)
  • evt. jævning

Bland kødet godt sammen med rasp, mælk, æg og salt og peber. Steg bacontern sprøde på en pande, kom løg i tern ved og steg dem med de sidste par minutter. Kom blandingen i farsen og rør det sammen. Form et aflangt "brød" eller "harebryst" i et fad og beklæd den med baconstrimlerne. Kom bare skiverne ind under farsen også.

Sæt haren i en 250 gr varm ovn i 20 min. Hæld fløde eller mælk ved og sænk temperaturen i ovnen til 200 grader. Steg haren færdig i ca. 35 min.

Når haren er fin brun og færdig, sies væden fra og jævnes lidt. Sovsen skal jo kunne klistre lidt på kartoflerne.

Jeg valgte at vaske nogle kartofler godt, skære dem i både og kom dem i et ildfast fad. Kartoflerne fik en spray citronolie, et let drys salt og så kom jeg nogle stilke frisk rosmarin ved. Kartoflerne kom i ovnen sammen med haren i de sidste 35 min.

Imens lavede jeg en spidskålssalat. Rød spidskål blev snittet i tynde skiver, og blandet med et æble der også var snittet i meget tynde skiver samt pinjekerner. Marinaden blev 2-3 spsk. Hyldeblomstsirup med balsamico og 1 spsk Mælkebøttesirup. Inden servering fik den et kværn salt. En dejlig sød og samtidig syrlig salat.

Skær haren i skiver og server sammen med kartofler, sovs og salaten.

Mums siger jeg bare- det er mega lækkert.

[/ingredients]

Inspiration til udgaven af forloren hare, har jeg fået fra en af Thomas Hermans bøger, men husker desværre ikke hvilken.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

pannaCottaEfteraar

Efterårs Panna Cotta

Spiselige Snekugler

Årets Lokale Vare 2015 - Giv også din stemme!

Lav mad på grill

Grilltips og Grillburger

Lørdagaftens middag

Stenalderbrød

Der er æg og så er der æg

Burgerboller med Urtesalt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.