• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Rice Karameller

Rice Karameller

Udgivet: 21. dec. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nu er det lige på falderebet med julekonfekt og lækre karameller. Men hvem siger, at man ikke kan lave det efter jul? Disse her, er nu nemme og hurtige at fremstille, så jeg tror det kan nåes endnu. Normalt ville jeg lave det hele selv, altså lave en karamel og komme i, men jeg tænkte at det skulle prøves som der stod i opskriften, med de færdige produkter. Jeg fandt inspirationen fra Spis Bedre bladet.

Rice Karameller

100 g Karameller med chokolade om
150 g chokoladebar, f.eks. Mars - Yankiebar e.- lign.
50 g smør
5 dl Rice Krispies
200 g chokolade

Skær chokoladebarerne i mindre stykke og kom dem i en gryde sammen med karamellerne og smør. Smelt det hele sammen over svag varme. Rør i det af og til.

Når karamelmassen er helt smeltet og rørt glat, vendes Rice Krispies forsigtig i, og det hele kommes i en form (ca. 24 x 24 cm) der er beklædt med bagepapir.

Smelt chokoladen over vandbad. hæld den over karamel-krispies blandingen og sæt det hele i køleskabet i ca. 1 time.

Konfekten skæres i små firkanter. Kan pakkes ind enkeltvis, men behøves ikke.

Opbevares bedst i køleskabet, så er karamellen mere sej. Umm karamel og så med knas i.

De små fine spiselige guldkugler fandt jeg i Rema1000. Jeg synes de er rigtig søde og vil pynte perfekt på en kage en gang.

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Asparges suppe

Havevandring på Tøndervej

luksus hindbærsnitter

Luksus hindbærsnitter med crumble

Oktober Pølseret og Clifton Krøniken

Lysegrønne Is

Krydderkage

Fiskeruller med Bacon

Chiladekage

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.