• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Aftensmad » Hel kylling i ovn med tilbehør
hel kylling i ovn med tilbehør
En hel kylling i ovn med tilbehør i form kartoffelskiver og dampede gulerødder. Dertil den lækre sovs med champignon. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Hel kylling i ovn med tilbehør

Udgivet: 10. feb. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 13. feb. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Se hvordan du tilbereder en hel kylling i ovn, så du får en helstegt kylling med sprødt skind. En nem opskrift på ovnstegt kylling med tilbehør.
  2. Opskrift på hel kylling i ovn
  3. Hel kylling i ovn med tilbehør
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Ernæring
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter

Se hvordan du tilbereder en hel kylling i ovn, så du får en helstegt kylling med sprødt skind. En nem opskrift på ovnstegt kylling med tilbehør.

Hel kylling i ovn er en af de mest populære retter på de danske middagsborde, og denne opskrift er med lækkert tilbehør og en velsmagende og nem sauce til kyllingen.

En ovnstegt kylling skal have lidt under en time i ovnen, og her får du en god opskrift med stegetid på retten.

Tilbehør er kartoffelskiver, dampede gulerødder og en lækker sauce med champignon, der passer godt til en helsteg kylling. Opskriften er beregnet til fire pesoner.

Opskrift på hel kylling i ovn

hel kylling i ovn med tilbehør

Hel kylling i ovn med tilbehør

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal: 4 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 1 hel kylling gerne på mindst 1400 gram
  • 3 spsk. barbecuemarinade
  • 300 g gulerødder
  • 0,5 porre
  • 200 g champignon
  • 650 g kartofler

Sådan gør du

  • En hel kylling lægges i et ildfast fad, så giver du ellers kyllingen en en gang barbecuemarinade.
  • Steg kyllingen i ovnen. Først ved 220 grader varmluft i 15 minutter, hvorefter du skruer ovnen ned på 180 grader varmluft, hvor kyllingen skal have yderligre ca. 40 minutter til den er gennemstegt og lækker brun. Den samlede stegetid på helstegt kylling er ca. 50-55 minutter.
  • Kartofler skæres i tynde skiver, og steges i lidt olie på en pande til de er møre. Det tager ca. 15 minutter, og du laver tilbehøret mens kyllingen steger færdfig.
  • Gulerødder dampes møre i en gryde i en smule vand.
  • Sovs til ovnstegt kylling: En halv porre skæres i tynde skiver og kommes i en gryde sammen med champignon der er skåret i mindre stykker. Svitses lidt inden saften fra kyllingen kommes ved og koges op. Jævnes og smages godt til med salt og peber.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
708
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
179
mg
60
%
Natrium
 
368
mg
16
%
Kalium
 
1583
mg
45
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfiber
 
6
g
25
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
50
g
100
%
Vitamin A
 
13081
IU
262
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigstegte kylling i ovn må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.

Så er det kun tilbage at dække bord, og så er der serveret. En nem og hurtig middag, der tilmed smager dejlig.

Se flere opskrifter

Kylling med ananas og karrysovs

Kyllingesalat

Kylling i karry - en dansk klassiker

Mere inspiration

  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Se mere indhold på bloggen

Flute med brie, jordbær og balsamico

Ostekage Dessert

Dadler, Marcipan og Kaffe.

Madplan - Uge 15

Stegte porrer med balsamico

Glaserede Koteletter

Abrikosbrød

Wok med fuldkornsnudler

Læserinteraktioner

Kommentarer

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. admin

    november 06, 2011 at 1:49 pm

    Smagte også rigtigt lækkert. Selvom det ikke lige var helt så sundt og fedtfattigt som det burde være 🙂

    Svar
  2. Vi spiser ude

    november 06, 2011 at 8:35 am

    Mums! Det ser jo alt for lækkert ud!

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.