• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Kyllingesalat

Kyllingesalat

Udgivet: 10. jun. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indeholder affiliateslinks.

Fredag, og jeg har bare ventet på det skulle blive weekend. Jeg synes jeg mangler ret så meget at kunne sove og lave lige hvad jeg har lyst til. Grunden til at jeg er så træt, er nok at der er sket så meget. Jeg har været til endnu en undersøgelser, som jeg var lidt nervøs for. Ikke for selve undersøgelsen, men for resultatet. Og det har givet lidt søvnløse nætter. Jeg mangler stadig en undersøgelse, men efter den i denne uge, har jeg  fået svar på hvad det er, og selvom det ikke var helt i orden, var det ikke helt så slemt som jeg frygtede. Det kan klares med medicin, som jeg så skal tage hver dag. Bare det at vide hvad man fejler, er en lettelse, så nu er jeg pludselig  træt og mangler at kunne få udsovet. Men en mundfuld lige at acceptere, at man er blevet ældre eller at kroppen ihvertfald bliver det.
Men altså, nu er det weekend og sammen med en bog  jeg lige har modtaget - Sara Blædels "Bedemandens datter", glæder jeg mig nu til at holde en dejlig weekend.

Derfor bliver det også til lidt nemt aftensmad her til aften. En kyllingesalat med et glas koldt hvidvin til. Kyllingesalaten kom i en stenbagt flutes, så bedre kan det vist ikke blive.

Kyllingesalat i brød (3 personer)
400 gr kyllingekød - rester eller fileter der steges
300 gr bacon i tern
3 forårsløg
9 grønne asparges
250 gr cremefraiche 38%
2 spsk mayonnaise
Mariager 4-Pebersalt
1 tsk paprika
et nip Birds Eye Chilisalt

3 portions flutes eller boller
3 tomater
agurk
persille/purløg
salat

Skær kyllingekødet i små tern eller bare i mindre stykker.  Steg bacontern helt sprøde og læg dem til afdrypning til de skal bruges.
Skær asparges og forårsløg i mindre skiver og kom dem i en skål sammen med kyllingekødet.
Bland creme fraiche med mayonnaise og smag til med salt, peber, paprika og chili. Bland dressingen i kyllinge/grøntsagsblandingen og sæt til side.

Lun flutes og smør evt. med en anelse mayonnaise, inden salaten lægges på den nederste del af flutes. Tomat- og agurkeskiver lægges på salaten og øverst toppes med kyllingesalaten. Drys rundhåndet med bacon og grovhakket persille/purløg. Læg den øveste del af flutes på og server gerne med en tomatsalat.

Er du ikke til creme fraiche og mayo, skulle du prøve en krydret kyllingesalat istedet. Det er nu også ret godt.

Husk hvidvin eller et glas skummende øl til og nyd så sommeren og weekenden i fulde drag 

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Varm toddy i januar

Berlinere med svesker og sukker

Madplan for Uge 48

Lækker Mandelkage

Knasende Snebolde

billede med pølsehorn

Pølsehorn - lækre og nemme at bage

Baguette alá Banh Mi

Vildtfrikadeller med rodfrugtemos

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.