MADBLOG & LIVSSTIL

Lun eller kold Risnudelsalat med oksekød

I dag har der rigtig været gang i mit køkken. Jeg har endda været så heldig, at solen har gemt sig lidt i dag, og det er knap så varmt som de foregående dage. Så er det lidt mere til at holde ud.

På tirsdag drager jeg jo atter til Mariager Saltcenter, for at lave mad med deres gode salte. Jeg skal selvfølgelig lave noget af maden mens jeg er der, men det er altid godt at være lidt på forkant, så derfor har jeg lavet en del portioner i dag, som jeg så skal medbringe. Og så skal huskesedlen også gåes igennem en ekstra gang, for det er jo også netop på en dag, hvor alle butikker har lukket. Alt skal gerne være med.
Jeg nyder sådan en dag, hvor jeg får en snak med både nuværende læsere af blokken, men også ny. Det er ret sjovt. Og så er der mange gode udstillere med, så lidt skal der jo også snakkes og handles hos dem. Jeg har i forvejen samarbejde med Mariager Saltcenter og Karlsens Krydderier, og bruger gerne deres gode produkter, men hvem ved, om der kommer nye til efter tirsdag. Jeg ved, at det er gode produkter og delikatesser der er med på "Mad for Alle".

Jeg har vaklet lidt frem og tilbage med, hvad jeg ville lave i år. Nu er jeg så endt med at det bliver en super lækker og nem risnudelsalat, som kan serveres både lun og kold. En mættende salat, hvor der kan kommes det i, du lige har, og som både kan bruges som middagsmad, frokost, madpakke og til picnic. Og så er der også lige den pointe, at den kan bruges til at få ryddet op i alle resterne med. Ren win-win, som du slet ikke kan lade være med at lave.

[ingredients title="Risnudelsalat med oksekød"]
4 personer

 • 200 g risnudler ell. æggenudler
 • 1 stort rødløg
 • 200 g spidskål
 • 50 g bladselleri
 • 500 g hakket oksekød
 • 2 spsk fiskesovs
 • 2 ½ spsk soja
 • 4 tsk Grillsalt fra Maria Saltcenter
 • 1 stor dåse tomatpure
 • Ca 3 dl vand
 • Persille eller frisk koriander til drys

Kom letsaltet vand i en bred gryde og kog det op. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand og stil dem til afdrypning.

Skær løget i små tern, spidskålen i tynde strimler og bladselleri i skiver.

Kom kødet på en varm pande (evt. med lidt olie hvis kødet er magert), og vend det, til det skiller og ændrer farve. Brund evt. kødet ad to gange, så det bruner og ikke koger istedet for.
Tilsæt bladselleri og løg og steg det med nogle minutter. Kom tomatpure,soja, fiskesovs, vand samt Grillsalt ved og lad retten stege 3-4 minutter mere eller til vandet er suget op.
Smag retten til, og tilsæt evt. mere fiskesauce hvis der mangler salt og Grillsalt hvis der mangler smag af krydderier.

Kom kødretten og den fintsnittede spidskål i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt evt. groft hakkede krydderurter.

Nudelsalaten kan spise varm, lun eller kold, og gerne med noget godt brød til.

Du kan faktisk bruge lige de grøntsager du har, ligsom kødet kan skiftes ud med rester af f.eks. kylling, bøf eller andet, så det er også en god resteret.

[/ingredients]

Ja jeg ved det nok. Jeg fik taget billederne med "Steaksalt" i stedet for med "Grillsalt", men faktisk kan du bruge begge, alt efter hvilken smag du vil fremhæve i din ret. Så bare prøv dig frem.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *