• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Kødboller i Mandelsauce

Kødboller i Mandelsauce

Udgivet: 21. okt. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Kødboller er hurtige at lave, og laver man en dag en større portion og kommer dem i fryseren, har man til flere forskellige middage. Så er det blot sovsen og tilbehøret man skal tænke på. Den her sovs er lidt utraditionel, men bestemt ikke dårligere af den grund. Jeg valgte ikke at smutte mandlerne inden (var dovenskab, jeg gad ikke!), men vil man undgå de brune pletter i sovsen (de genere ikke), skal man gøre det.

Kødboller (4 personer):
500 gram. blandet hakket kød (okse-og svinekød)
40 gr. rasp
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
2 spsk frisk persille, hakket
1 æg
½ tsk muskatnød
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Bland kødet med rasp, løg, hvidløg, persille, æg og muskatnød. Tilsæt salt og peber. Form kødboller på størrelse med en valnød. Kom kødbollerne i en gryde med kogende vand, og lad dem småsimre i ca 10 min alt efter hvor store de er. (Kødbollerne kan også steges på en pande med olie til de er gyldne.) Tages op og venter til saucen er lavet.

Saucen:
2 spsk olivenolie
25 g. toastbrød brød
120 g. mandler (med eller uden skind)
2 fed hvidløg, pressede
1½ dl tør hvidvin
4 ½ dl. vegetabilsk bouillon
1 dl fløde
Salt og peber
Evt. persille

Varm olien op på pande og steg smuldret toastbrød med mandler ved lav varme, til det er gyldent. Tilsæt hvidløg og steg videre i ca. 30 sekunder. Hæld vinen ved og kog i 2 minutter. Tilsæt salt og peber.

Sluk for varmen og lad det afkøle. Når saucen er kold (eller lunken), blendes saucen og spædes op med bouillon indtil den har konsistens som en tynd sauce. Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt kødboller og 1 dl fløde. Lad det hele småsimre i 5 minutter. Smag saucen til med salt og peber og server retten drysset med persille. Server kartofler, ris, pasta eller perlespelt til.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Salat med spejlæg

Friteret æg på biksemad

Blomkålsgratin

Fuldkornsstykker

Islandsk skyrkage

Karameller med pistacienødder

Verdens nemmeste knækbrød

Salat og tur til Middelfart

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. sara bodekær clausen

    oktober 21, 2012 at 6:30 pm

    Hvor ser de bare gode ud og flotte billeder!

    Svar
    • Ellen

      oktober 21, 2012 at 7:38 pm

      Mange tak, glæder mig altid når nogen kan li det jeg laver 🙂

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.