MADBLOG & LIVSSTIL

Kødboller er hurtige at lave, og laver man en dag en større portion og kommer dem i fryseren, har man til flere forskellige middage. Så er det blot sovsen og tilbehøret man skal tænke på. Den her sovs er lidt utraditionel, men bestemt ikke dårligere af den grund. Jeg valgte ikke at smutte mandlerne inden (var dovenskab, jeg gad ikke!), men vil man undgå de brune pletter i sovsen (de genere ikke), skal man gøre det.

Kødboller (4 personer):
500 gram. blandet hakket kød (okse-og svinekød)
40 gr. rasp
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
2 spsk frisk persille, hakket
1 æg
½ tsk muskatnød
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Bland kødet med rasp, løg, hvidløg, persille, æg og muskatnød. Tilsæt salt og peber. Form kødboller på størrelse med en valnød. Kom kødbollerne i en gryde med kogende vand, og lad dem småsimre i ca 10 min alt efter hvor store de er. (Kødbollerne kan også steges på en pande med olie til de er gyldne.) Tages op og venter til saucen er lavet.

Saucen:
2 spsk olivenolie
25 g. toastbrød brød
120 g. mandler (med eller uden skind)
2 fed hvidløg, pressede
1½ dl tør hvidvin
4 ½ dl. vegetabilsk bouillon
1 dl fløde
Salt og peber
Evt. persille

Varm olien op på pande og steg smuldret toastbrød med mandler ved lav varme, til det er gyldent. Tilsæt hvidløg og steg videre i ca. 30 sekunder. Hæld vinen ved og kog i 2 minutter. Tilsæt salt og peber.

Sluk for varmen og lad det afkøle. Når saucen er kold (eller lunken), blendes saucen og spædes op med bouillon indtil den har konsistens som en tynd sauce. Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt kødboller og 1 dl fløde. Lad det hele småsimre i 5 minutter. Smag saucen til med salt og peber og server retten drysset med persille. Server kartofler, ris, pasta eller perlespelt til.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter