MADBLOG & LIVSSTIL

Pinse og Bagte radiser

Så er det sidste dag i pinsen, sidste helligdag her i foråret, og næste gang der er flere fridage, er det sommerferien. Vejret har været rigtig fint, både med sol, regn og blæst, men alt i alt helt ok. Jeg har været et par dage i Odense, og her har vejret været perfekt til de ting jeg har foretaget mig der.

I lørdags var der lidt overskyet og blæst, men når solen kom frem var der fantastisk dejligt ved Odense Å, og der er ikke mange andre steder i Odense, der kan hamle op med en udsigt over Odense Å og parkområdet Munke Mose. Her kan du sidde og nyde sommervejret, bølgeskvulp, dyrene i naturen og ikke mindst følge med i livet i området. På en lille gåtur rundt i området, mødte vi da også fru And, der var ude og lufte sine små ællinger. Ganske uforstyret af, at vi gik lige ved siden af og tog billeder.

 

Og selvfølgelig skulle vi da med på en sejltur på Åen ud til Fruens Bøge. Det er slet ikke nogen ny tradition når Aafartens både ”sejler op ad åen” mod Fruens Bøge, Siden 1882 har der været fast rutesejlads. Først med dampbåd og senere med motorbåd mellem Munke Mose og Fruens Bøge. Her tog det finere borgerskab med båden til bal på traktørstederne i Fruens Bøge, og den gamle slagsang blev netop til her i 1895. Sangen beskriver i 3 vers turen fra Munke Mose til ballerne i Fruens Bøge. Lidt sjovt er det da at vide, at det netop er herfra sangen "Sejle op ad åen" stammer.

Vi valgte at stå af i skoven ved Fruens Bøge, og gå en tur i skoven og langs åen i det fantastiske smukke område. Båden sejler hver time, så vi kunne stå af og på som vi lige havde lyst.
Åh ja, så var jeg så heldig at jeg så den flotte Isfugl, der sad lige så stille ved kanten af åen. Desværre nåede jeg ikke at tage et billede, men flot var den. Jeg så såmænd også andre dyr, som f.eks. kænguruer, men det var da vi sejlede forbi Zoologisk have 🙂

Sidst på eftermiddagen begyndte det at regne lidt, så vi valgte at gå i biografen og se historien om Gøg og Gokke. En rørende og god film, om det kendte makkerpar.

I dag er jeg så hjemme igen, og nyder den sidste fridag. Jeg var faktisk allerede hjemme i aftes, og der nåede vi lige at grille og nyde den dejlige lune aften.

[ingredients title="Bagte Radiser med ost"]
Som tilbehør - 2 pers.

  • 7- 10 store radiser
  • ½ Hjertesalat
  • 100 gr fetaost eller ostetern
  • Purløg, persille eller mynte

Skær de rengjorte radiser i halve og kom dem i en pose med 1 spsk olie. Ryst posen og hæld radiserne ud på en bageplade med bagepapir.Jeg lagde radiserne direkte på bagepapiret og sprøjtede dem med olie. Sæt dem i en 200 grader varm ovn og bag i 20 - 25 min, eller til de er lidt gyldne og møre.

Imens skæres lidt hjertesalat helt fint og lægges i et fad. Når radiserne er møre lægges de over salaten sammen med osteterningerne og et hele dryppes med lidt citron.

Så mangler du kun at servere og smage de dejlige søde radiser, helt uden den skarpe smag der ellers kan være i dem.

Fantastisk salat til grillmaden, men kan også serveres som en grøn forret.

[/ingredients]

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *