MADBLOG & LIVSSTIL

I dag har jeg bagt kage. Eller jeg forberedte den i går, for kl. 9 i morges, vidste jeg der kom besøg. Egentlig ikke fordi de skulle have kaffe og kage (jo de fik et stykke til kaffen), men fordi der skulle tages billeder. Jeg havde lovet, at jeg var ved at lave noget i køkkenet. Men hvad laver man lige kl. 9 om morgenen, hvor sveden løber ned ad panden? Så det blev til den sidste pyntning af en kage.
Nå, nu er du sikkert nysgerrig på, hvem der kom på besøg, Det var en journalist og fotograf fra Jydske Vestkysten. De kontaktede mig den anden dag, for at høre om de måtte komme, og det måtte de da selvfølgelig. Jeg tror også, at både jeg og kagen er blevet fotograferet fra alle sider nu. Er spændt på at se resultatet. Det kommer i den lokale Jydske Vestkysten en af de nærmeste dage.

Taerte-hyldeblomst-citron-05-2
Nu slapper jeg så lidt af, og i eftermiddag er jeg inviteret på café af en sød veninde. Det bliver smadder hyggeligt. Vi skal drikke kaffe og rigtig sludre. Kan I ikke forestille jer det, to tøser der har en masse at fortælle begge to?

1/2 vaniljestang
70 g flormelis
125 g blødt smør
250 g hvedemel
1 æg
1 spsk citronsaft

100 gr mørk chokolade

Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland kernerne med flormelis.
Kom flormelis, smør og mel i en skål og bland det sammen så det ligner revet ost, og saml hurtigt dejen til den fast blød dej med æg og citronsaft.
Læg dejen på køl i ½ time.

sommer-taerten-20-2
Rul dejen ud til en cirkel, der er lidt større end din form. Smør tærteformen godt med lidt smør og læg dejen her i. Den skal gå op over kanten. Jeg plejer at lade den være lidt ud over kanten og skærer den først pæn når den er bagt, men kan også gøres inden. Prik bunden med en gaffel, så luften kan komme ud under bagningen.

Bages ved 200 grader til den er lysebrun. Afkøl mens du smelter chokoladen. Hæld den smeltede chokolade ud over bunden og glat det ud.sommer-taerten-18-2

Mens chokoladen stivner, kan fyldet laves.

3 blade husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 spsk. citronsaft
1,5 dl piskefløde
200 g 38% cremefraiche

300 gr hindbær, blåbær eller jordbær.

Læg husblads i rigeligt koldt vand i 10 min.
Kom hyldeblomstsaft og citron i en gryde og varm op til kogepunktet. Vrid husbladsen fri for vand og smelt den i den varme vædske. Sæt til afkøling.
Pisk fløden stiv og vend creme fraiche heri. Når hyldeblomstsaften er afkølen (næsten kold) vendes den flødeblandingen og det hældes ovenpå chokoladen i tærten.

Lad kagen stå mindst 4 timer og gerne til næste dag. Pynt med frugten og et drys flormelis.

Taerte-hyldeblomst-citron-12-2Jeg synes den med hindbær er bedst, men måske fordi jeg er ret vild med hindbær. Jordbær ville også være gode til, men det må vente til sæsonen næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter