• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt

Chokolade Mandler med Lakrids

Udgivet: 12. dec. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg er ret vild med mandler, og kan nemt spise dem bare sådan som lidt snacks. Flere gange har jeg lavet saltmandler med forskellige tilsætninger af krydderier, men her til jul synes jeg der skal chokolade rundt om. Jeg lavede dem med hvid chokolade, fordi jeg ville drysse dem med lakrids. Og hvid chokolade og lakrids synes jeg er ret så godt sammen. Men dem jeg vendte  i kakao blev nu også ret så gode.

1 pose mandler (ja jeg brugte altså en stor pose:-))
Hvid chokolade
Lakridspulver
evt. kakao

Start med at brede mandlerne ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og kom dem i en 180 grader varm ovn i 10 min. Det gør at mandlernes sødme trækkes frem. Afkøl mandler helt.
Smelt chokoladen over vandbad. På et stykke bagepapir drys et tyndt lag lakridspulver (eller kakao).
Kom mandler i chokoladen, lidt ad gangen. Fisk dem op og dryp lidt af. Læg dem på papiret med lakridspulveret, og når chokoladen begynder at tørre lidt, rystes det hele, så der kommer et tyndt lag lakrids hele vejen rundt. Jeg ventede lidt for længe, så der kom desværre ikke så meget på.

Når de er hel tørre kan de kommes på glas, hvis de ikke skal spises straks.

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Dansk bøf med bløde løg

Julekrydret Chokoladekage

Oopsies

Blåbær Muffins og Plankebord

Æblekage med Yoghurtcreme

Planen der røg i vasken - 2012

Dukkah krydderi

brændende kærlighed med rødbeder

Brændende kærlighed med rødbeder

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.