MADBLOG & LIVSSTIL

Stegt spidskål, nudler og æg

Så blev det fredag igen, og dermed også weekend. Fredag skal maden være nem og let, så jeg fortsætter den vietnamesiske stil lidt endnu. Jeg kan godt lide det vietnamesiske køkken, fordi de bruger mange friske grøntsager og maden er let og uden de tunge stykker kød og saucer. Det er ikke en rigtig vietnamesisk opskrift, bare sådan rent ud af hovedet. Skal det være mere rigtigt (der er vel egentlig ikke noget der er forkert), kan man bruge fiskesauce i æggene, istedet for salt.

Nu sidder jeg og kigger på billedet, og tænker hvad den lille "fugl" på gaflen mon vil sige. Eller er det mere en grisetryne? I må da give mig ret, at spidskålstykket på gaflen ligner et eller andet 🙂

 

Men nu må I hellere få fredagsopskriften, måske I får lyst til at lave den. Den er både hurtig lavet, smager godt og så kan man nemt komme grøntsagsrester i denne ret.

[ingredients title="Stegt Spidskål med nudler og æg"]
1 lille spidskål (økologiske er altid lidt mindre)
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
2-3 forårsløg
1  løg
3 æg
lidt chili efter smag
salt og peber
1 håndfuld kogte ægnudler eller anden pasta. Her er brugt grove æggenudler.
helbladet persille
1 håndfuld rejer
lidt Citron Tang Perler
olie til at stege i

Jeg brugte et rød spidskål, men grønt kan også bruges. Skær spidskål i fine strimler og peberfrugt og løg + forårsløg i fine ringe. Hvidløg hakkes groft.
Varm en pande op med olie og steg først løg og hvidløg lidt, inden spidskål, forårsløg og peberfrugt kommes ved.  Krydder med chili. Lad det stege et par minutter.
Hæld det op i en tallerken og gør klar til at stege æggene på panden. Æg piskes sammen med salt og peber og steges som en omelet. Skær omeletten i stykker når den er færdig og kom grøntsagerne på panden igen, nu sammen med æg. Kompastaen ved og steg det hele forsigtigt i et par minutter igen.

Hæld på på en tallerken, pynt med rejer, bredbladet persille og nogle citronperler. Balsamicoperler og også gode, jeg valgte bare citron for at matche rejerne.

[/ingredients]

Tja, fredag må også være lig med et glas vin, og her synes jeg et glas hvidvin er rigtig god til. En let øl kan også gå.

God weekend til alle jer derude

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *