MADBLOG & LIVSSTIL

Marcipantoppe med svesker

Jeg synes det lyder lidt utroligt, at vi næste fredag allerede skal ønske kollegaerne god jul. Min juleferie starter nemlig næste fredag, og så er der dømt ferie i 14 dage frem. Wauu det er lang tid, en tid fyldt med hygge og samvær med familien. Har jeg fortalt, at vi får besøg af Jonas, Jeanne, Bodil og Gry hele julen. Vi glæder os rigtig meget til at være sammen med dem julen over.

Men nu er det torsdag, og jeg har foresten weekend fra i dag. Ret dejligt synes jeg. I eftermiddags fik jeg en pludselig lyst til at lave noget konfekt. Måske hang det lidt sammen med, at der netop var kommet en pakke fra Tyskland med den gode Callebaut chokolade. 6 kg, - så er der lidt at arbejde med.

Jeg havde en skål med svesker, der lå i blød i lidt rom, stående. Egentlig var de til en omgang Berlinere, men nu blev de istedet hakket og endte som konfekt. Og konfekten bliver pakket godt ind og langt væk, for den skal gerne holde til jul. Nu er vi jo så tæt på, at jeg ikke får lavet en ny omgang, hvis den spises inden.

[ingredients title="Marcipantoppe med Svesker"]

  • 100 gr svesker
  • ½ dl rom eller portvin
  • 300 gr marcipan
  • 100 flormelis
  • 300 gr chokolade til overtræk

Sveskerne skal lægge i rom eller portvin og trække mindst 1 døgn, og gerne flere.
Kom marcipan i en skål sammen med flormelis. Hak sveskerne groft, og kom dem sammen med lidt af  væden, op i til marcipanen. Ælt det hele rigtig godt sammen. Kom så meget væde i, som marcipanen kan tåle, uden den bliver alt for klistret.

Sæt små klatter af på bagepapir, og lad marcipanen tørre en times tid i køleskabet.

Smelt eller temperer chokoladen og overtræk de små marcipantoppe. Kom evt. et dust guld på, eller finthakkede mandler.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *