• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Påskens Skidne Æg

Påskens Skidne Æg

Udgivet: 31. mar. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En ret, som sikkert er nydt i nogle hjem i påsken, er Skidne Æg. Et sjovt navn, som intet har med sovsens farve at gøre, men så absolut en lækker ret. For mange er den gået i glemmebogen, og man kan jo altid diskutere, om det er sundt at spise en ret med mange æg. Men vi kan godt lide den.

Navnet refererer til Skiden lørdag, eller Skidtlørdag som den også kaldes, og som er den eneste dag på året der er flankeret af to helligdage - Skærtorsdag og Langfredag på den ene side og Påskedag og Anden påskedag på den anden.I gamle dage brugte man denne dag på at vaske og gøre rent, deraf navnet Skidtlørdag. Der skulle nemlig ryddes op efter gæsterne fra de to første dage, så huset var pænt til gæsterne de næste to. Så aftensmaden skulle være nem, og helst billig.

Men retten kan nydes på alle årstider, og er en let og dejlig ret. Jeg erindrer, at vi ofte fik den, da jeg var barn.

Skidne Æg:

    • 8 'smilende' æg skæres over i halve og ligges i et fad
    • herover hældes en opbagt sovs, der er smagt til med en grov sennep
      Jeg brugte halv økologisk sennep med honning, og halvt stærk
    • Garneres med sprødstegte baconterninger
    • og godt med purløg.

Hertil serveres hvide kartofler og rødbeder.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Havtorne-Sorbet med pang

Laksefrikadeller med kold kryddersauce.

Oplev øko-køerne danse til Økodag over hele landet

Torske-deller med let kartoffelsalat

chokolademuffins med kagecreme

Chokolademuffins med kagecreme

Hvide asparges med topping

Citron, Ingefær og blå birkes

Asparges Tærte

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.