Vi fik risengrød i aftes, og jeg lavede bevidst så meget, at der blev en god portion til overs. Den kunne selvfølgelig være blevet til en omgang ris alamande, meeen nu er det ikke helt jul endnu, så det blev til klatkager. De er bestemt også gode., og de kan spises til morgenmad, til frokost, eftermiddagskage og lige når man har lyst. En skal de ikke kan gemmes i en kagedåse.
Jeg er faktisk ved at komme i lidt jule-mode. På arbejdet frygter de at julemusikken snart starter - og om jeg får lyst til at pynte op ala Gertrud Sand.
De kan nu være helt rolige, jeg nøjes fint med musikken i baggrunden, og lidt julelys. Det der med en masse røde nisser, er ikke lige mig. Selvom de da er meget søde.
Jeg skal også se julekalender, når det starter på fredag, det er meget hyggeligt. Er der måske lidt barn gemt i mig?
Men risengrød og klatkager - det kan man sagtens have hele året rundt.
Jeg fik ca 15 klatkager ud af portionen
ca. 500 gr kogt risengrød
100 gr sukker
4 spsk mel
kerner af ½ vaniljestang
1 æg
1 æggehvide
Smør til stegning
Kom den kolde risengrød i en skål og tilsæt sukker, æg, æggehvide og vanilje. Pisk godt, så der ikke er større klumper risengrød. Drys mel i og rør rundt.
Lad "dejen" stå lidt.
Varm panden op, kom lidt smør på og sæt så 4 spsk grød på panden. Smør klatterne ud, så de er runde. Steg til de er gyldenbrune på begge sider.
Fortsæt til der ikke er mere grød.
Hvis du vil, kan der sagtens komme 2 hele æg i grøden. Jeg havde bare kun 1 æg og 1 hvide.
Servér med sukker, syltetøj og måske lidt sirup. Man må gerne smaske, så gode er de 🙂
Skriv din kommentar her