• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Dessert

Ris Klatkager af resterne

Udgivet: 29. nov. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Vi fik risengrød i aftes, og jeg lavede bevidst så meget, at der blev en god portion til overs. Den kunne selvfølgelig være blevet til en omgang ris alamande, meeen nu er det ikke helt jul endnu, så det blev til klatkager. De er bestemt også gode., og de kan spises til morgenmad, til frokost, eftermiddagskage og lige når man har lyst. En skal de ikke kan gemmes i en kagedåse.

Jeg er faktisk ved at komme i lidt jule-mode. På arbejdet frygter de at julemusikken snart starter - og om jeg får lyst til at pynte op ala Gertrud Sand.
De kan nu være helt rolige, jeg nøjes fint med musikken i baggrunden, og lidt julelys. Det der med en masse røde nisser, er ikke lige mig. Selvom de da er meget søde.
Jeg skal også se julekalender, når det starter  på fredag, det er meget hyggeligt. Er der måske lidt barn gemt i mig?

Men risengrød og klatkager - det kan man sagtens have hele året rundt.

Jeg fik ca 15 klatkager ud af portionen
ca. 500 gr kogt risengrød
100 gr sukker
4 spsk mel
kerner af ½ vaniljestang
1 æg
1 æggehvide
Smør til stegning

Kom den kolde risengrød i en skål og tilsæt sukker, æg, æggehvide og vanilje. Pisk godt, så der ikke er større klumper risengrød. Drys mel i og rør rundt.

Lad "dejen" stå lidt.

Varm panden op, kom lidt smør på og sæt så 4 spsk grød på panden. Smør klatterne ud, så de er runde. Steg til de er gyldenbrune på begge sider.

Fortsæt til der ikke er mere grød.

Hvis du vil, kan der sagtens komme 2 hele æg i grøden. Jeg havde bare kun 1 æg og 1 hvide.

Servér med sukker, syltetøj og måske lidt sirup. Man må gerne smaske, så gode er de 🙂

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

SMUK mad til SMUKfest

hokkaidosuppe med bacon

Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe

Sur-sød Kartoffelsalat

Lun Efterårssalat

Bulgur og hindbærsalat

Madplan til uge 5

Tirsdag og hverdag igen

Økologisk Marked

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.