MADBLOG & LIVSSTIL

Crispy Oksekødsboller

Så er der 4 fridage forude. Jeg er så heldig at have fri på fredag, så det bliver en helt lille ferie, og det klager jeg så absolut ikke over. Her i byen, er der Linedancer Træf, så der vil være musik og dans i gaden både fredag og lørdag. Jeg er ikke selv så meget til den form for dans, men det er nu hyggeligt med alle de glade dansere, og de er dygtige. Så mon ikke jeg lige skal ned og fornemme stemningen fredag eftermiddag?

I morgen skal jeg lidt ud i haven. Der skal tyndes ud i køkkenhaven, selvom jeg altid synes det er synd at hive noget op. Men nødvendigt, hvis det skal blive til nogle flotte planter. Og det har jeg planer om, at det skal. Ærteblomsterne er også ved at blive ret så store nu i drivhuset, så de vist kan klare sig udendørs. Åh ja, der er også bønne og hokkaidoplanter, som snart skal plantes ud. Jeg glæder mig allerede til at jeg skal høste af alle de dejlige grøntsager.

Og grøntsager manglede jeg lige i dag. Jeg synes der var lidt tomt, da aftensmaden skulle laves. Men alligevel blev det nu til en skøn middag. Kender I ikke det, at I får taget kød op af fryseren, og ikke aner hvad I skal lave af det? Sådan var det i dag. Og da blikket lige faldt på en pose kokosmel, tænkte jeg, om man ikke kunne bruge det i nogle kødboller. Og det kunne man så absolut. Jens roste dem ret så meget, så de må have været gode. Også selvom han lige nåede at tage en ordentlig mundfuld af min ananasdip, inden jeg fik ham fortalt at der var jalapenjos i. Efterfølgende nøjedes han med at dyppe i dippen 🙂

ananas-dip-01
crispy-kokos-oksekod-kodboller-10Kokos Oksekødsboller
400 g hakket oksekød
1 tsk knust koriander
1 tsk ingefær
1 tsk spidskommen
1 nip chili
½ avocado
1 spsk kokosmel, finthakket
salt og peber
kokosmel til panering

Avocado moses fint. Kokos kværnes helt fint, næsten som mel. Kødet blandes godt med alle ingredienser og trilles til boller, ca 8-10 stk. Oksekødsbollerne vendes i kokosmel, så de er godt dækket.
Steg dem i lidt olie på en varm pande, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.

Server dem med ris, en god salat og gerne ananasdip.

ceispy-kokos-oksekod-kodboller-09
ananas-dip-02Ananasdip
1 stor skive frisk ananas kommes i blenderen sammen med lidt frisk jalapenjos, og køres til en glat dressing. Kom en nip sukker i og smag til. Start med lidt jalapenjos, der kan altid blendes mere i.

Kokosbollerne smager fantastisk. Crispy og lækre. Vil man undgå panden, kan de også kommes i ovnen på lidt bagepapir, eller måske på grillen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *