Jeg tror at vi alle har dage, hvor aftensmaden er noget der skal være hurtig og nem. Eller måske er appetitten bare ikke så stor, fordi du har spist en stor flødekage til eftermiddagskaffen. Ja der kan være mange grunde. Hos os er det nu fordi vi kommer sent hjem, og så skal der noget på bordet hurtigt.
Når jeg tænker mig om, er salaten nu også god til frokost, og i madpakken. En multi-salat - er der noget der hedder sådan?
[ingredients title="Tunsalat"]
1 portion til aftensmad / 2 til frokost
- 1 dåse tun i vand
- 50 gr mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- 1 tsk sennep med peberrod eller dijonsennep
- et nip sukker
- 1-2 tsk citronsaft
- salt og peber
- ½ rød peberfrugt
- ½ løg
- 2 kogte æg
- 1 dåse citron tangperler fra Tanghuset
- persille, basilikum, spinat eller andet grønt
- 2 skiver rugbrød
- lidt smør
Hæld tunen til afdrypning. Rør imens mayonnaisen med creme fraiche og sennep, citronsaft og sukker, og smag godt til med salt og peber. Skær peberfrugt og løg i meget små tern og vend i.
Skær dit brød i mindre stykker eller steg dem hele på en pande med smør, De skal lige tage lidt farve.
Anret grønt, tunsalat og mere grønt på en tallerken. Pynt med de kolde kogte æg, som du skærer i mindre stykker og drys godt med citronperler hen over.
Servér det smørstegte brød til.
[/ingredients]
Okay jeg indrømmer, det er nok en lidt 80´agtig salat, men den smager altså stadig godt 30 år efter. God holdbarhed 🙂
Skriv din kommentar her