• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Boller med sukkertang

Boller med sukkertang

Udgivet: 15. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har været så heldig, at få foræret en pose med sukkertang (det har også det fine navn, Laminaria Saccharina), som endda er fra Island og købt i Island.
Sukkertang er en  fin tangsort som er let at anvende i madlavningen. Den er god i salater, til fisk, i supper, i wok eller ristet sammen med lidt nødder og kerner som en lille snacks. Sukkertang går endda også sammen med frugt og chokolade. Så der er nok at bruge den til.
Noget helt andet er, at der er rigtig mange vitaminer og andre gode ting i tangen. Efter sigende, skulle sukkertang have en forebyggende virkning mod kræft og  i det hele taget være rigtig godt for kroppen.

Det med chokolade skal prøves en dag, men i dag blev det til boller med tang. De dufter dejligt, så vi glæder os til at smage dem.

50 gr gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk sukker
½ dl olie
50 gr havreklid
ca. 350 gr hvedemel
en stor håndfuld knust sukkertang

Gæren røres ud i lunkent vand tilsat sukker og salt. Tilsæt olie, havreklid og knust tang. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, indtil dejen ikke klistrer længere, men stadig er blød.
Dejen lægges i en skål med et rent viskestykke over, og hæver til ca. dobbelt størrelse. Det tager omkring en ½ time.

Vend dejen ud, og lav 12 små fine boller som sættes på en bageplade. Efterhæver 20 min, inden de pensles med vand og sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min eller til de er smukt lysebrune og gennembagte.

Så er der sunde boller, der smager rigtig godt med en god ost på.

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Abrikosbrød med sigtet speltmel

Gratinerede Østers

Grov Tærte med Rug & Grønt.

Sommer og Ferie

Blomkålssalat i solen

Dine egne Cup-Noodles

Kastanjer og små søde flasker

Zinfandel min foretrukne vin

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.