MADBLOG & LIVSSTIL

Boller med sukkertang

Jeg har været så heldig, at få foræret en pose med sukkertang (det har også det fine navn, Laminaria Saccharina), som endda er fra Island og købt i Island.
Sukkertang er en  fin tangsort som er let at anvende i madlavningen. Den er god i salater, til fisk, i supper, i wok eller ristet sammen med lidt nødder og kerner som en lille snacks. Sukkertang går endda også sammen med frugt og chokolade. Så der er nok at bruge den til.
Noget helt andet er, at der er rigtig mange vitaminer og andre gode ting i tangen. Efter sigende, skulle sukkertang have en forebyggende virkning mod kræft og  i det hele taget være rigtig godt for kroppen.

Det med chokolade skal prøves en dag, men i dag blev det til boller med tang. De dufter dejligt, så vi glæder os til at smage dem.

50 gr gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk sukker
½ dl olie
50 gr havreklid
ca. 350 gr hvedemel
en stor håndfuld knust sukkertang

Gæren røres ud i lunkent vand tilsat sukker og salt. Tilsæt olie, havreklid og knust tang. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, indtil dejen ikke klistrer længere, men stadig er blød.
Dejen lægges i en skål med et rent viskestykke over, og hæver til ca. dobbelt størrelse. Det tager omkring en ½ time.

Vend dejen ud, og lav 12 små fine boller som sættes på en bageplade. Efterhæver 20 min, inden de pensles med vand og sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min eller til de er smukt lysebrune og gennembagte.

Så er der sunde boller, der smager rigtig godt med en god ost på.

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *