• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Dessert

Ostekager med forskellige smag

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Så kom jeg i gang med ostekagerne. Der er jo nogen der holder mig i ørerne, så jeg ikke snyder for at få dem på bloggen - så her kommer de  😉

Jeg har i dag lavet 5 med forskellige smagstilsætninger - ja utrolig energi ikk, men jeg har jo også ferie. Startede ellers dagen med hovedpine (vinen må have været dårlig i aftes), men pludselig var det væk, og jeg "sprang jeg ud" og så skete der ellers noget.

  1. Ostekage med hindbær og pistacie
  2. Ostekage med hindbær og kirsebærsirup
  3. Ostekage med lakrids og hindbær
  4. Ostekage med lakrids i glas
  5. Bagt Cheesecake med kirsebær

Grundopskriften er ens til de  4, der ikke skal bages:

  • 12 digestive kiks
  • 70 g smeltet smør
  • 400 g flødeost
  • 200 g cremefraiche (SKAL være 38 %)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk citronsaft

Kiksene knuses og blandes godt med det smeltede smør, og presses ud i bundene af formene. Jeg har brugt 3 rør samt et lille glas. Men du kan også komme det i en springform til en lagkage.
Flødeost, creme fraiche, vaniljesukker og citronsaft piskes luftigt.

Portionen kan nu kommes direkte på bunden af kiks, men du kan også som jeg, dele den op i mindre portioner. Jeg har delt den i 3 portioner.

1. portion - Ostekage med hindbær og pistacie:
Ostemassen kommes ovenpå kiksebunden.
Friske hindbær trykkes med i massen, men så de er dækket øverst.
Stilles køligt nogle timer, eller gerne til næste dag.
Tages ud af formen, trilles i finthakkede pistacienødder og pyntes øverst med friske hindbær.

2. portion - Ostekage med hindbær og kirsebærsirup:
Ostemassen blandes hakkede frisk hindbær og kirsebærsirup fra Selleberg.
Kommes i formen ovenpå kiksebunden og stilles i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Pyntes med hele flødeskum og hele økologiske hindbær lige fra haven.

3. portion - Ostekage med lakrids:
Ostemassen blandes med 5 fint knuste Oreo Kiks, der er delt og cremen er taget ud. (bare spis creme, den smager ok).
Kommes i formen ovenpå kiksebunden og stilles i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Jeg lavede en stribet, så der kom først et lille lag rens ostemasse, så Oreo ostemasse og til sidst en med kirsebærsirup i.
Portionen blev altså igen opdelt i 3 dele.
Pyntes med en top flødeskum og en hel kiks og et drys lakridspulver.

4. portion - Ostekage i Glas:
I bunden af glasset kommes kiksemassen. Ovenpå en ostemasse med Oreokiks og hindbærsirup. Pynt med flødeskum og hindbær.
En hurtig lille ostekage, som kan spises efter 1 time i køleskabet.

BAGT CHEESECAKE

200 g digestive kiks
80 g smør
300 g flødeost
150 g creme fraiche 38%
200 g kirsebærsauce med hele kirsebær fra Selleberg
80 g sukker
3 æg fra høns der har hygget sig i frugtplantagen
1½ spsk limesaft
Kiksene knuses fint og blandes med det, smeltede smør. Kommes i en lille springform, eller som jeg har gjort, i forskellige mindre forme.
Flødeosten (jeg brugte Philadelphia) og creme fraiche røres godt med sukker og æg. Når det er jævnt, blandes kirsebær og sauce i massen og blandes godt sammen. Kirsebærene kan evt. skæres i mindre stykker inden. Limesaften tilsættes.
Oste/kirsebærmassen kommes oven på kiksebunden og bages ved 160 gr i ca 1 time. Kagen skal være lidt blævret når den tages ud, men alligevel en fornemmelse af at den er bagt.
Mens kagen afkøles helt, og meget gerne til næste dag, kan man få lavet en frosting til at komme ovenpå.
Italiensk Marengsfrosting
375 g+25 g sukker
1 ¼ dl vand
4,5 past. æggehvide
Saften af ½ citron
Evt. konditorfarve
Hæld vandet i en gryde, hæld 375 g sukker i og tilsæt saften fra ½ citron.
Tænd blusset for fuld skrue og stil et sukkertermometer i.
Lad sukkerlagen passe sig selv ind til den er 115 grader.
Pisk imens æggehviderne sammen med de 25 g sukker, til sukkeret er opløst.
Hæld den varme sukkerlage ned i æggemassen i en tynd stråle mens du pisker.
Pisk massen ind til den er kold og farv evt. med konditorfarve og/eller giv dem smag med vanille, pebermynte osv.
Det er en stor portion, men den svinder også mens man pynter kagen med den. Jeg har det næsten over hele hovedet, - det som ikke kom i munden 🙂
En bagt cheesecake bør bages dagen før den skal spises, så den får lov til at sætte sig.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

cottage pie sheperds pie

Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos

Hjerter til julemorgen

Panna Cotta med Kærnemælk

æblemuffins og efterår

Æblemuffins du lige trænger til

Appetit på madbloggen

Brunkål med skinke

Lakrids Salt

Is med mascarpone og solbærsirup

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. mette

    december 29, 2012 at 6:01 pm

    Hvor mange personer er grundmassen til ? 🙂

    Svar
    • Ellen

      december 29, 2012 at 8:22 pm

      Hej Mette.
      Jeg ville lave den til 8 personer, hvis det er som dessert. Det passer til en rund springform.

      Godt Nytår!

      Hilsen Ellen

      Svar
  2. inger Haldan

    september 14, 2012 at 2:20 pm

    Kan man da være mere, end en stolt mor, tror jeg blev et par cm.større.Et stort lillykke,med dit flotte arbejde.Knus og kærlighed din mor.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.