MADBLOG & LIVSSTIL

Så er vi ved at nå årets sidste dag og aften. Inden længe skal der stå 2018 og vi starter på et frisk og nyt år. Nogle af jer har måske undret jer og også kigget efter min nytårsmenu, men jeg må skuffe jer. Der kommer ingen i år. De sidste par år, har jeg haft lidt for travlt med at finde på, skrive om, tage billeder og selvfølgelig tilberede menuen. Og det var ikke ok før jeg havde en enkelt lille ret mere end året tidligere. Jeg har så måttet betale dagene efter nytår, hvor jeg var fuldstændig færdig og ikke havde overskud til noget som helst en tid efter. Når jeg stiller for store krav til mig selv, siger kroppen heldigvis fra.
Det skulle være slut, og derfor er vi taget i sommerhus nytåret over, hvor jeg ikke har mulighed for og ikke skal lave den helt store menu. Kun os to med lidt god mad og masser af afslapning, hygge og frisk luft. Det kan ikke andet end bliver helt fantastisk.
Så lige nu sidder jeg i sommerhuset med ild i brændeovnen og regn og lidt blæst udenfor. Der er udsigt direkte til klitterne og helt utroligt stille. I kan helt sikkert høre hvor meget jeg nyder at være her.


Men en lille dessert skal I ikke snydes for, for jeg havde nemlig en del kirsebærsauce og fløde tilovers fra julen, som er blevet til den skønneste kirsebærmousse. En lækker nytårsdessert af lutter rester. Det er da ikke så tosset.

[ingredients title=”Kirsebær Mousse”]
4 portionsglas

  • 200 gr kirsebærsauce
  • 100 gr sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl citronsaft
  • 5 blade husblads
  • 2½ + 1½ dl fløde
  • hakket chokolade eller andet til pynt


Læg husblads i blød i koldt vand i 10 min.
Kom kirsebærsauce og sukker i en gryde og varm op til sukkeret er smeltet. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og bland dem godt med 1 spsk sukker.
Lad kirsebærsaucen køle af.
Pisk de 2½ dl fløde til skum og vend vaniljesukkeret i.
I en lille gryde kommes de afdryppede husblads sammen med citronsaft og varmes op til det er smeltet. Tag af varmen og tag en lille skefuld af kirsebærblandingen og rør det sammen med husbladsen. Fortsæt med en lille skefuld ad gangen, indtil husbladsen har samme temperatur som kirsebærblandingen. Rør derefter husblads og resten af kirsebærblandingen sammen. Når det er afkølet (ikke kold, for så stivner den), vendes flødeskummet i.

Citronsaft kan udskiftes med kirsebærlikør eller lidt rom. Det giver en rigtig dejlig smag.

Fordel moussen i 4 portionsglas og sæt køligt et par timer. Inden servering piskes den sidste fløde til en let skum og moussen pyntes hermed. Kom lidt hakket chokolade eller hakkede mandler på som pynt. Jeg har brugt tørrede bær for farvens skyld

En nem dessert der smager super godt og som kan forberedes dagen før. Så er der masser af tid til de andre retter, eller til at nyde et glas bobler sammen med gæsterne.

[/ingredients]

Sådan lige for en ordensskyld. Desserten kan laves på alle tider af året, og vil være helt oplagt i kirsebærsæsonen. Så vil det ser super flot ud med et par friske kirsebær på toppen.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter