• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Banankage til Mor

Banankage til Mor

Udgivet: 9. maj. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

På søndag er det Mors Dag!

Her er en kage, som børn (måske med lidt hjælp fra far), kan bage til mor denne dag. Har man hjerteforme, kan der stikkes et hjerte ud af den bagte kage, og dekoreres smukt til Mor. Man kan evt. skære kagen i gennem til 2 lag, og lægge jordbær imellem lagene.

   

Banankage med Kokos.
400 g rørsukker
250 g smør (stuetempereret)
4 æg
3 modne bananer
2 dl yoghurt naturel
400 g mel
100 gr. kokos
1 tsk. natron
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vanilje

Sukker og smør piskes godt sammen. Æg tilsættes et efter et. De mosede bananer tilsættes sammen med yoghurt og kokos. Sigt mel, natron, bagepulver og vanilje i dejen og vend det rundt.

Bag kagen i en bradepande ca. 20x35 cm.
Bages ved 200 grader i ca. 25 min.

Spis kagen som den er, eller overtræk med smeltet chokolade eller flormelis.

Men kagen smager absolut også dejlig som en ganske almindelig banankage, bagt i bradepanden. Og så kan den holde sig lækker frisk i flere dage.

Herunder har kagen fået en glasur med frisk citronsmag.

Se flere opskrifter:

Saftig banankage med chokolade

Svampet chokoladekage med chokolade

Den du ved nok kage med lækker kokostopping

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Ø-mærket

Baconkartofler med Trøffel Caviart

Gulerodskugler

Nu må jeg snart - Konfekten

Byggrød

Pølser fra Søndernæsgård

Varm toddy i januar

Avocado Vaffel Sandwich

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.