• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Sorbét, Vaniljeis & Karamelsovs

Sorbét, Vaniljeis & Karamelsovs

Udgivet: 1. jul. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så kommer der endelig billeder og opskrifter af isen jeg havde gang i i dag. Vi har smagt begge is, og må så absolut erkende, at vaniljeisen med karamelsovs trak flest stik hjem. Den var lige som Jens ville have. Den kommer jeg vist til at lave snart igen.

 

Flødeis med Vanilje

4 æggeblommer
6 spsk sukker
½ l fløde
2 æggehvider
Revet skal af ½ økocitron

Æggeblommer og sukker piskes skummende.
Æggehvider piskes stive
Fløden piskes til skum

Fløden vendes sammen med æggeblommer, og æggehviderne vendes forsigtigt i.
Vaniljen og citronskallen kom jeg i sammen med sukkeret, men den gang Daim is var ret populær, vendte jeg knust Daim i sammen med flødeskummet.
Fyldet kan man selvfølgelig variere efter ønske.

Jeg er ikke den heldige ejer af en ismaskine, så det kommer i en bøtte og direkte i fryseren. Jeg rører så rundt i isen et par gange undervejs.

Karamelsovs

2½ dl sukker
½ dl vand
4 spsk smør
2½ dl fløde

Vand og sukker kommes i en gryde. Når sukkeret er smeltet, koges det ind til det bliver brunt.. Tages af varmen.
Smør kommes i massen og smeltes. Fløden blandes stille og roligt i, mens der røres godt rundt. Når sovsen er klar kommes ¼ tsk havsalt i.

Stilles til afkøling til den skal bruges.

Sorbét is
1½ dl vand

1½ dl sukker
½ stang vanilje
250 gr blandede bær
1 økocitron
1 lille æggehvide

Vand, sukker og vanilje koges sammen i ca. 5 - 10 min. Afkøles.
Bærene  kommes i en blender sammen med citronsaft og sukkerblandingen.
Hældes gennem en si, mos det godt igennem og lad det gerne stå og dryppe af.
Ind i fryseren med det, - jeg rører igen en gang imellem. Når isen begynder at tykne, kommes den stiftpiskede æggehvide i.

 

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Asparges med stenbiderrogn

Postej-Pandekager

Giftkager med kaffesmørcreme

Pebernødder og Peberkager

Tærte med spejlæg

squash syltet som asier

Squash syltet som asier

Stenalderbrød

Tunsalat med frugter

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.