MADBLOG & LIVSSTIL

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have……. 

Til fastelavn har vi altid fået fastelavnsboller. Men det skulle være de rigtige, og for os var der slet ingen tvivl, – det skulle være hedeviger. En flad boller med rosiner og sukat, og en hel del smør.
Min mor rørte dejen sammen om aftenen, og tidligt næste morgen blev dejen bragt til bageren, som bagte dem. Og senere på dagen kunne vi hente de lækreste hedevigere.

Jeg rører også dejen sammen, men bager dem selv. De er faktisk ret nemme at bage, og så nøjes jeg med at hæve dejen ½ time, i stedet for hele natten. Og de er bestemt også gode.

Opskriften er min mormors.

Hedevig-1-krus

Hedevig-halv Hedeviger
500 g. hvedemel
2 æg
75 g. gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk kardemomme
1½ dl. kold mælk
200 g. sukat
200 g. rosiner
500 gr  smør

hedevig-smor

Alle ingredienser undtagen smør blandes sammen og æltes godt sammen. Hviler ca. 15 min.
Her kommer der så en lille forskel. Min mor og mormor kom klatter af blødt smør i dejen og æltede det let ind, så der stadig var små smørklatter at se. Det er vigtigt at smørret er blødt her.
Jeg brugte koldt smør, og valgte istedet at rulle det ind i dejen af ca. 3 gange. Jeg rullede dejen ud og lagde kolde smørskiver på halvdelen. Folde 3 gange ind over og gentog.
Det er en lidt mere bøvlet måde, men giver mere flaget boller. Men jeg synes også min mors og mormors måde gav nogle fantastisk gode boller. Så vær ikke bange for at gøre det på den måde.

qwe

Dejen hviler nu ca. ½ time, før den rulles ud, ca. 1- 1½ cm tyk (pas på ikke at få den for tynd), og udstikkes til runde kager.

Lægges på bageplade og hæver gerne ½ time igen. Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 gr. til de er pænt lysebrune.

Hedevig-fastelavn

Server dem friskbagte og lune. Kan fryses, og varmes let i ovnen inden servering, så de smager som nybagte.

Hedevig-2stk-krus

Hedevig-fastelavn2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter